Renault Laguna Coupe 4Control testat în Romania

Acum un an şi cateva luni degustam Laguna Coupe. Linia exterioara m-a cucerit la vremea respectivă. Am rămas puţin dezamăgit de faptul că nu am găsit un corespondent în dinamică. Exista o ruptură între linia caroseriei şi potenţialul dinamic. Cei drept un propulsor de doi litri turbo asociat cu o cutie automată nu pot face minuni.

O speranţă mai exista, Laguna Coupe se laudă cu două propulsoare V6, se mai laudă cu ceva căruia francezii îi spun 4Control, adică ingrediente care pot accelera pulsul acestei siluete extrem de elegante.
Am scos la plimbare ceva uşor diferit. Tot o Laguna Coupe dar echipată cu un propulsor diesel de doi litri asociat cu o cutie manuală cu şase rapoarte şi acel 4Control.
Trebuie să spun că nu prea agreez ideea de diesel pe un coupe. O justificare raţională nu pot găsi, o preferinţă care face parte din zestrea fiecăruia. Dar fiind realist, nivelul la care au ajuns propulsoarele diesel, parcă le califică ca o primă alegere pe un astfel de model.
Un 2.0 dCi care livrează 180 CP la 3.750 rpm şi 400 Nm la 2.000 rpm. Din punct de vedere al performanţelor acest propulsor diesel devine extrem de interesant. Pentru România, poate fi considerat cea mai bună opţiune în condiţiile în care este şi singura. Pe alte pieţe acest propulsor 2.0 dCi este disponibil şi în versiunea de 150 CP.
Tot pe la alţii mai puteţi opta pentru două propulsoare V6. Vorbim de un diesel de 3 litri care oferă 235 CP şi 450 Nm şi o benzină de 3,5 litri care oferă 240 CP şi 330 Nm. Cele două propulsoare V6, deşi se laudă cu o cilindree mai mare şi performanţe superioare, pe hârtie se dovedesc doar cu o secundă mai rapide decât 2.0 dCi de la 0-100 km/h.
Detaliu care în viaţa reală, să fim sinceri, nu prea este palpabil. Adrenalina se poate consuma virtual pe simulatoare auto, viaţa reală trebuie trăită nu măcelărită. Aşadar un propulsor extrem de apetisant pe această Laguna Coupe, pus în valoare de o cutie manuală cu şase rapoarte. O cutie bine etajată şi cu o timonerie plăcută a levierului cutiei.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.