Renault Laguna Coupe 4Control testat în Romania

Acum un an şi cateva luni degustam Laguna Coupe. Linia exterioara m-a cucerit la vremea respectivă. Am rămas puţin dezamăgit de faptul că nu am găsit un corespondent în dinamică. Exista o ruptură între linia caroseriei şi potenţialul dinamic. Cei drept un propulsor de doi litri turbo asociat cu o cutie automată nu pot face minuni.

O speranţă mai exista, Laguna Coupe se laudă cu două propulsoare V6, se mai laudă cuceva căruia francezii îi spun 4Control, adică ingrediente care potaccelera pulsul acestei siluete extrem de elegante.
Am scos la plimbare ceva uşor diferit. Tot o Laguna Coupe darechipată cu un propulsor diesel de doi litri asociat cu o cutiemanuală cu şase rapoarte şi acel 4Control.
Trebuie să spun că nu prea agreez ideea de diesel pe un coupe.O justificare raţională nu pot găsi, o preferinţă care face partedin zestrea fiecăruia. Dar fiind realist, nivelul la care au ajunspropulsoarele diesel, parcă le califică ca o primă alegere pe unastfel de model.
Un 2.0 dCi care livrează 180 CP la 3.750 rpm şi 400 Nmla 2.000 rpm. Din punct de vedere al performanţelor acestpropulsor diesel devine extrem de interesant. Pentru România, poatefi considerat cea mai bună opţiune în condiţiile în care este şisingura. Pe alte pieţe acest propulsor 2.0 dCi este disponibil şiîn versiunea de 150 CP.
Tot pe la alţii mai puteţi opta pentru două propulsoare V6.Vorbim de un diesel de 3 litri care oferă 235 CP şi 450 Nmşi o benzină de 3,5 litri care oferă 240 CP şi 330 Nm.Cele două propulsoare V6, deşi se laudă cu o cilindree mai mare şiperformanţe superioare, pe hârtie se dovedesc doar cu o secundă mairapide decât 2.0 dCi de la 0-100 km/h.
Detaliu care în viaţa reală, să fim sinceri, nu prea estepalpabil. Adrenalina se poate consuma virtual pe simulatoare auto,viaţa reală trebuie trăită nu măcelărită. Aşadar un propulsorextrem de apetisant pe această Laguna Coupe, pus în valoare de ocutie manuală cu şase rapoarte. O cutie bine etajată şi cu otimonerie plăcută a levierului cutiei.

Citeşte mai departe în pagina următoare »