Sapore italiano – Fiat Panda 0.9 TwinAir Turbo

Fiat Panda – indiscutabil o altă mică legendă a italienilor. A ajuns la a treia generaţie, cam greu de crezut pentru un model lansat în 1980.

Sapore italiano – Fiat Panda 0.9 TwinAir Turbo Sapore italiano – Fiat Panda 0.9 TwinAir Turbo

Prima generaţie Panda a fost lansată de Fiat în 1980. Se dorea un model bun la toate dar mai ales uşor de întreţinut. Şi uite aşa a ajuns să fie produs de către Fiat până în 2003. Pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că au lansat o nouă generaţie, italienii au trebuit să îi spună celei de a doua generaţii New Panda. O maşinuţă care a mai adus în vitra cu trofee a celor de la Fiat un titlu de European Car of the Year în 2004.

Şi uite că a venit şi a treia generaţie. Sincer să fiu, iniţial, am crezut că este vorba de un facelift mai amplu. Pe undeva uşor evidentă tendinţa de a considera noul model unfacelift, este vorba de o evoluţie din punct de vedere al designului, cel puţin cel exterior. Nu s-a dorit o schimbare majoră a identităţii vizuale a modelului la exterior pentru a păstra legătura cu trecutul. Panda a fost o "cutiuţă" cu roţi, iar pentru italieni a face o cutiuţă să fie o lecţie de design este o provocare extrem de plăcută. Linia generală a celei de a doua generaţii a fost conservată, dar liniile drepte, muchiile şi unghiurile au fost abandonate.

Astfel s-a reuşit obţinerea unui coeficient aerodinamic de 0,32, o evoluţie semnificativă de la 0,40 cât avea a doua generaţie. Designerii italieni şi-au căutat inspiraţia pentru liniile noului model atât în generaţiile anterioare cât şi în tot ce este atemporal în Italia din puncte de vedere al designului. În final au oferit modelului o nouă identitate, una care cel puţin în partea frontală o aduce pe Panda în aceaşi familie vizuală cu Fiat 500.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.