Premiera  Test în premieră cu noul Nissan Murano

Nu ştiu cât de mult tremură VW, Mercedes şi BMW la vestea că Murano a primit un motor diesel. Poate pentru că acest diesel a fost preluat de la Pathfinder şi Navara şi este unul din cele mai slabe de pe piaţă? L-am condus pentru a ne convinge. Sau nu.

Test în premieră cu noul Nissan Murano Test în premieră cu noul Nissan Murano

Dintre toate SUV-urile premium de pe planeta Europa, Murano rămăsese ultimul care era oferit cu o singură motorizare, pe benzină. Iar aceasta era o mare problemă, având în vedere că în acest segment, doar 9% dintre maşinile cumpărate sunt echipate cu motoare pe benzină. În plus, fratele premium Infiniti tocmai a lansat primul diesel al mărcii deci Nissan nu putea să lase Murano de izbelişte.

Astfel, la lansarea internaţională a lui Juke, despre care aţi putut citi aici ieri, Nissan a adus şi primele exemplare de Murano dCi, model care va sosi oficial în România tot în toamnă. Curios pentru toată lumea a fost faptul că Nissan nu a preluat diesel-ul V6 de pe Infiniti pentru Murano ci a apelat la propulsorul lui Pathfinder şi Navara, în patru cilindri.

Murano devine astfel primul SUV premium din lume, din clasa sa, echipat cu motor diesel în patru cilindri. Toţi ceilalţi concurenţi direcţi oferă puteri asemănătoare, folosind motoarele V6 cu puteri şi cuplu scăzute. Iată cum primul Murano dCi nu vine echipat cu un propulsor atât de lăudat precum este noul V6 al mărcii lansat pe Infiniti. Întrebaţi de ce nu au preluat acest motor, oficialii mărcii au răspuns că, în cazul lui Murano, există anumite limite tehnice şi financiare care au dus într-un final la această soluţie. În traducere acest lucru poate să însemne că motorul V6 nu a fost potrivit configuraţiei lui Murano şi ar fi urcat preţul de achiziţie prea mult.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.