Cea mai cunoscută utilitară marca Volkswagen a schimbat generaţiile. A patra reîncarnare a modelului Caddy a debutat cu un test în ţara natală, Germania.

Volkswagen Caddy Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy este liderul de piaţă în ţara sa debaştină. Este cea mai bine vândută utilitară mică şi areare o cotă de piaţă de 43,6%. În Europa este printre cele trei maivândute automobile din această clasă. Ba chiar şi în Australia estepreferat de cei care îşi doresc o maşină pentru transport marfă şinu numai.
Noul Caddy este primul automobil utilitar urban ce va fidotat în serie cu ESP pe toate modele gamei. De asemenea,Caddy este disponibil cu cutii de viteze automate DSG cu şase sauşapte trepte. În plus există şi opţiunea pentru tracţiuneintegrală.
Povestea lui Caddy a început în 1983 când a debutat prima utilitarăbazată pe prima generaţie de Golf. A fost înlocuit în 1995 cugeneraţia a doua ce folosea platforma modelului Polo. A fostderivat şi sub marca SEAT sub denumirea Inca. A fost o generaţiepopulară şi a rămas în vânzare până în 2003. Atunci a fostintrodusă generaţia a treia cu elemente preluate de la Golful Mk5şi Touran.


Anul aceasta a venit rândul generaţiei a patra să intre în scenă.Are un calandru nou care o aduce în actuala linie de designpromovată de marea familie Volkswagen. Partea frontală se aseamănăizbitor cu Golf-ul Mk6 şi de fapt, cu aproape orice model din gamaactuală Volkwagen. Farurile sunt mai mari şi profilate dând nouluiCaddy un aspect mult mai agresiv faţă de generaţia anterioară. Celedouă blocuri optice încadrează o grilă de radiator simplă cu treilinii drepte. În funcţie de nivelul de echipare, Caddy poate aveaspoilerele vopsite sau negre.
Ca şi până acum există două variante ale utilitarei urbaneVolkswagen: Caddy şi Caddy Maxi. Pe lângă variantele de marfă,Caddy poate fi comandat şi ca vehicul de pasageri cu până la şaptelocuri. Volkswagen este o marcă atentă cu mediul înconjurător aşacă noul Caddy va avea şi două versiuni şi Bluemotion bazate pemotorul 1.6 TDI ce dezvoltă 75 sau 102 CP. Varianta de 102 CP emitedoar 129 g/km şi poate avea o autonomie de până 1.176 km.Versiunile Bluemotion au şi sistem start/stop pentru eficientizareaconsumului şi a emisiilor poluante.

Citeşte mai departe în pagina următoare »