Cea mai cunoscută utilitară marca Volkswagen a schimbat generaţiile. A patra reîncarnare a modelului Caddy a debutat cu un test în ţara natală, Germania.

Volkswagen Caddy Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy este liderul de piaţă în ţara sa de baştină. Este cea mai bine vândută utilitară mică şi are are o cotă de piaţă de 43,6%. În Europa este printre cele trei mai vândute automobile din această clasă. Ba chiar şi în Australia este preferat de cei care îşi doresc o maşină pentru transport marfă şi nu numai.
Noul Caddy este primul automobil utilitar urban ce va fi dotat în serie cu ESP pe toate modele gamei. De asemenea, Caddy este disponibil cu cutii de viteze automate DSG cu şase sau şapte trepte. În plus există şi opţiunea pentru tracţiune integrală.
Povestea lui Caddy a început în 1983 când a debutat prima utilitară bazată pe prima generaţie de Golf. A fost înlocuit în 1995 cu generaţia a doua ce folosea platforma modelului Polo. A fost derivat şi sub marca SEAT sub denumirea Inca. A fost o generaţie populară şi a rămas în vânzare până în 2003. Atunci a fost introdusă generaţia a treia cu elemente preluate de la Golful Mk5 şi Touran.


Anul aceasta a venit rândul generaţiei a patra să intre în scenă. Are un calandru nou care o aduce în actuala linie de design promovată de marea familie Volkswagen. Partea frontală se aseamănă izbitor cu Golf-ul Mk6 şi de fapt, cu aproape orice model din gama actuală Volkwagen. Farurile sunt mai mari şi profilate dând noului Caddy un aspect mult mai agresiv faţă de generaţia anterioară. Cele două blocuri optice încadrează o grilă de radiator simplă cu trei linii drepte. În funcţie de nivelul de echipare, Caddy poate avea spoilerele vopsite sau negre.
Ca şi până acum există două variante ale utilitarei urbane Volkswagen: Caddy şi Caddy Maxi. Pe lângă variantele de marfă, Caddy poate fi comandat şi ca vehicul de pasageri cu până la şapte locuri. Volkswagen este o marcă atentă cu mediul înconjurător aşa că noul Caddy va avea şi două versiuni şi Bluemotion bazate pe motorul 1.6 TDI ce dezvoltă 75 sau 102 CP. Varianta de 102 CP emite doar 129 g/km şi poate avea o autonomie de până 1.176 km. Versiunile Bluemotion au şi sistem start/stop pentru eficientizarea consumului şi a emisiilor poluante.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.