Anduranta Hyundai i10

Autor: Alexandru Banu acum 12 ani Teste anduranta

Din fericire, lui nu i s-a rupt nimic şi nici nu am de gând să-i rup eu. Din a doua fericire, nu am rupt până acum nici o turtă – asta ca să nu se înţeleagă din chapeau alte lucruri.
Am fost la o lansare şi vorbeam cu un coleg din presă înnebunit de lipsa locurilor de parcare. M-am lăudat spunându-i că eu am găsit loc la meciul Stelei numaidecât.

Mai erau 10 minute până la startul partidei şi bântuiam crizat pe la Drumeţului în căutarea unuia. Băieţii din maşină nu zăriseră nimic, deşi îi rugasem să fie cu ochii în patru. La un moment dat am pus o frână bruscă, am dat în spate şi m-am repezit într-unul dintre cele mai înghesuite spaţii de parcare pe care le-am văzut vreodată.

Toţi băieţii m-au luat la mişto, că sunt nebun şi nu am nici o şansă. I-am obligat să se dea jos, fiindcă altfel nu am mai fi ieşit din maşină decât prin portbagaj. Mare le-a fost mirarea văzând cum mi-am făcut loc între un Logan şi un buştean. Mă rog, cam unul şi acelaşi lucru.

Da, la limită, la 2-3 cm de buştean, dar am prins meciul. La fel de necredincioşi sunt oamenii şi când le spun că parcurg Ciolpani-PRO TV la amiază în trei sferturi de oră. Este foarte simplu să faci slalom şi trebuie să fii fraier să nu faci aşa ceva.

Este o distracţie pe cinste nu doar pentru vigoarea motoraşului de 70 de cai, ci şi pentru feţele înmărmurite şi mai ales ofticate ale celor care se grăbesc cu ditamai maşinile. Probabil că mulţi dintre ei şi le-ar dona în clipa aceea pentru a se urca într-un i10 ca să scape de chinurile aglomeraţiei. Am avut în teste o Honda CRV şi pe centură simţeam că turbez. Vedeam în faţa ochilor doar fâşia de pe exterior, numai bună pentru i10 şi pentru ieşirea mea din criză de timp.

Ei, nu a fost până la urmă nimic, doar că am pierdut cel puţin o oră. Aştept cu nerăbdare un i20 şi mă omoară gândul că va trebui să-mi abandonez cel mai de nădejde prieten. Ceva ce sigur nu am precizat până acum, dar e foarte important: nu port centura! Nu vreau să o port!

Nu-mi place deloc în oraş, fiindcă dacă vreau să mă vâr printre toţi trebuie să mă mişc în scaun şi centura mă incomodează. De ce am pomenit acest lucru? Pentru că i10 nu-ţi face pilaf creierii cu avertizări sonore interminabile atunci când nu ţi-o pui. Centura! Este foarte calm – un bec în bord cu un omuleţ spintecat pe diagonală e singura atenţionare. Până la urmă este strict problema mea dacă vreau sau nu să ratez cifra 5.000 în bordul lui i10.

Citește și...
Tags:


Comentarii
Inchide