Chevrolet Aveo Sedan, Ep. 2: interior hocus-pocus!

Autor: Oraan Mărculescu 22 sept. 2011 Teste anduranta

Model: Chevrolet Aveo Sedan 1.6 AT6 LTZ

Kilometraj la preluarea maşinii: 398 km

Kilometraj final prima etapă: 1.368 km

Kilometri parcurşi până acum: 970 km

din această valoare, circa 250 km au fost parcurşi în regim de autostradă

restul de 720 km au fost realizaţi în regim urban, uneori în aglomeraţie mare, la orele de vârf din Bucureşti

Litri consumaţi în cei 970 km: 99,21 litri benzină CO95 (două plinuri)

Cost combustibil în cei 970 km: 546,4 lei

Consum mediu în cei 970 km: 10,22 litri/100 km

Alte cheltuieli în această perioadă: spălătorie 20 lei

Probleme până acum: zgârieturi pe bara spate, cel mai probabil din cauza maidanezilor

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

O să par puţin misogin, dar trebuie să vă spun bancul ăsta: Ce este atunci când un scamator scoate un iepure din joben? Magie. Dar când o femeie îşi găseşte ceea ce vrea în poşetă? Miracol.

Probabil inspiraţi de această poantă, responsabilii interiorului lui Chevrolet Aveo au realizat un sondaj pe un eşantion de 1.500 de femei din Europa, Statele Unite ale Americii şi China, cărora le-au cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât să le arate ce au în poşete.

Chevrolet Aveo ofera foarte multe spatii e depozitare pentru sofer si pasagerul din fata

Rezultatul? Cele mai întâlnite 6 obiecte au fost: portmoneul, telefonul, pixul (sau stiloul, după caz), bomboane sau dulciuri diverse, o sticlă de apă, precum şi un ruj sau, după caz, un luciu de buze. Fetelor, de acord cu acest studiu?

Aşadar, hai să enumerăm spaţiile de depozitare disponibile în jurul celui de la volan (vezi şi în galeria foto):

  • cel mai mult folosesc spaţiul de la baza consolei centrale, sub instalaţia de climatizare – spaţiu chiar mai mare decât cel din Cruze, poziţionat la fel! Acolo îmi pun telefonul, pentru că, în nivelul de echipare LTZ, maşina are şi bluetooth, deci nu îmi fac griji că aş lua amendă pentru că folosesc „celularul” la volan;

  • între scaune sunt două spaţii pentru doze de băuturi; nefiind băutor de cafea sau coca-cola, nu le-am folosit decât ocazional, pentru sticle de apă de 1/2 litri sau pentru pachete de gumă ori depozitarea temporară a unor nimicuri;

  • torpedoul inferior are o capacitate medie, aş spune, nefiind potrivit pentru un dosar A4, de exemplu; dar merge să pui nişte mănuşi (voi experimenta asta la iarnă), o agendă sau, cum am făcut eu, scrumiera – pentru că nu fumez.

  • Aveo beneficiază şi de un mic torpedo superior, unde intră doar… lucruşoare; personal ţin acolo doar un stick de muzică, pentru că tot acolo este şi mufa USB, inteligent poziţionată; dar se mai poate ţine al doilea telefon sau pixuri, farduri, cercei – înţelegeţi, diverse mărunţişuri de-ale sexului slab, pardon, frumos.

  • deasupra consolei e o scobitură destul de utilă, cu un covoraş din plastic aderent, aşa că puteţi pune orice nu vă temeţi că ar putea atrage atenţia celor care sparg maşini; din punctul meu de vedere, acolo ar sta destul de bine veveriţa din dotarea Jimny-ului meu

  • credeam că marile buzunare din lateralele consolei nu voi avea ocazia să le utilizez – însă m-am înşelat: într-unul ţin o amendă recentă (prima pe care am luat-o cu Aveo), iar în cealaltă „voucher-ul de bun simţ”, biletul cu numărul de telefon şi cuvântul magic „mulţumesc”, pentru cazurile când există posibilitatea ca maşina parcată să incomodeze pe careva.

  • în cele două portiere sunt prevăzute buzunare destul de generoase, unde intră fără probleme albume A4, de exemplu; ba chiar am remarcat că pot fi puse chiar şi sticle de 1,5 litri, fără bătaie de cap, un plus pentru drumurile lungi

  • deasupra uşii şoferului, pe interior, există o cutie mică pentru ochelari, dar mi se pare neîncăpătoare pentru ochelarii de soare de genul celor care le acoperă toată faţa tipelor simandicoase; eventual l-aş putea folosi dacă mi-aş face nişte ochelari strict pentru condus – dar sper să ajung la situaţia asta doar când mă voi pensiona…

  • să nu uit: sub scaunul pasagerului din dreapta există un mic sertar, ceva mai încăpător decât torpedo-ul, unde eu personal nu văd ce aş putea pune, dar o tipă ar putea să-şi ţină acolo pantofii de condus, fără tocuri cui… Am dreptate?

  • şi, pentru că tot vorbim de ele, trebuie remarcat că parasolarul din dreptul şoferului are oglindă (ca să se fardeze dânsa pe la semafoare, evident!), iar actele pot fi ţinute aici, existând o mică nişă dedicată; în mod ciudat, o astfel de nişă există şi pe parasolarul pasagerului, nu înţeleg încă de ce

Probabil deja aţi obosit. Credeţi-mă, şi pe mine m-a frapat multitudinea de spaţii de depozitare de care beneficiază şoferul şi pasagerul din faţă în Aveo. Singura problemă care apare, în cazul cuiva care le va folosi pe toate, este „aoleu, unde mi-am pus cine ştie ce prostioară?”. Dar asta se rezolvă cu lecitină.

Cam atât în acest episod. Impresii referitor la spaţiul din spate şi la capacitatea portbagajului, în episodul următor, pentru că urmează nişte drumuri foarte lungi prin ţară, în care o să îmi fac o idee mai serioasă atât despre acest capitol, cât mai ales despre caracteristicile dinamice ale maşinii.

Pe pagina următoare – câteva informaţii ţinând de jurnalul de bord de până acum

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide