Chevrolet Aveo Sedan, Ep. 6: consum, preţuri şi concluzii

După 6 luni şi 7.000 km parcurşi prin România, am ajuns la ultimul episod cu Chevrolet Aveo Sedan 1.6 AT6. În care vorbim despre consum şi preţuri, iar, la final, tragem linie şi vedem care sunt concluziile.

Chevrolet Aveo Sedan, Ep. 6: consum, preţuri şi concluzii Chevrolet Aveo Sedan, Ep. 6: consum, preţuri şi concluzii

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

PUSURI:

  • aspect tineresc, chiar sportiv pentru acest segment; de apreciat identitatea puternică a noului Aveo
  • dinamica este mulţumitoare, iar suspensia oferă un compromis surprinzător de bun între confort şi stabilitate
  • nivelul de echipare LTZ este bogat, iar finisările şi designul interior sunt peste ce te-ai aştepta de la acest nivel de preţ
  • cutia automată este în general confortabilă şi agreabilă, asigurând şi performanţe oneste
  • ergonomia şi spaţiile de depozitare din interior, precum şi capacitatea portbagajului

MINUSURI:

  • consumul urban cam mare, în ciuda cutiei automate mai moderne, cu 6 trepte
  • capacul portbagajului nu are mâner pentru închidere, iar suporţii interiori incomodează bagajele mari
  • suspensie zgomotoasă, mai ales pe denivelări mari; insonorizare generală insuficientă la viteze mai mari
  • pe banchetă locul pentru picioare e doar rezonabil, iar a treia persoană va sta prea înghesuit
  • sistem de frânare cu tamburi pe spate (având cutie automată, frânele sunt utilizate mai intens, deci ar fi de preferat discuri pe spate)

CONCLUZIE FINALĂ:

Noul Chevrolet Aveo se dovedeşte o evoluţie uriaşă faţă de precedenta generaţie, iar în peisajul actual al clasei mici reuşeşte să se diferenţieze suficient de bine, atât la capitolul imagine, cât şi ca raport preţ/echipare. Versiunea de top, cu motorul de 1,6 litri şi 115 CP, împreună cu o cutie automată cu 6 trepte, se numără printre cele mai accesibile maşini automate de pe piaţa noastră la această oră.

Maşina are multe plusuri şi merită luată în seamă foarte serios dacă vreţi o familistă accesibilă şi confortabilă. Dintre puţinele minusuri cel mai mult se evidenţiază consumul urban cam mare, un "tribut" adus cutiei de viteze automate. Pe de altă parte, acest Aveo pur şi simplu se conformează sintagmei "maşinile automate consumă mai mult", deci nu ar trebui să fie nimeni surprins.

Aşa încât Aveo automat merită numai dacă din duelul dus între confortul asigurat de cutia automată şi disconfortul resimţit în portofel va câştiga prima caracteristică. Pentru că Aveo 1.6 AT6 este, până la urmă, una dintre cele mai ieftine maşini confortabile. Şi, chiar dacă voi părea subiectiv, cred că pot afirma că e cea mai bună maşină automată la 15.000 euro.

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.