Ep. 5: la proape 15.000 euro, Aveo 1.6 automat sau Linea 1.6 MJet manual?

În acest episod vreau să vorbesc despre cât costă şi ce dotări are modelul din testul de anduranţă ProMotor, Chevrolet Aveo 1.6 AT. Însă m-am gândit la o dezbatere, alături de o versiune Fiat Linea care costă cam la fel.

Ep. 5: la proape 15.000 euro, Aveo 1.6 automat sau Linea 1.6 MJet manual? Ep. 5: la proape 15.000 euro, Aveo 1.6 automat sau Linea 1.6 MJet manual?

VEZI AICI DOSARUL DE ANDURANŢĂ CU CHEVROLET AVEO SEDAN

Concurenţii noului Chevrolet Aveo Sedan în România sunt foarte puţini. Vorbim de sedanuri de clasă mică precum Dacia Logan, Fiat Linea sau Renault Symbol, aşa-numitele "modele pentru pieţele emergente", constructorii considerând că oferă un bun compromis între spaţiu interior, portbagajul de circa 500 de litri, nivelul de dotări şi preţurile abordabile.

În cazul nostru, Aveo Sedan 1.6 AT e un exemplu singular, deoarece rivalii nu oferă niciunul o versiune având cutie automată. Aşa încât mă gândeam că nu există un răspuns viabil la întrebarea "ce altceva similar ţi-ai mai putea lua cu banii de pe Aveo Sedan 1.6 automat?".

La aproape aceiasi bani, Fiat propune Linea, dar fara cutie automata si cu motor diesel

Şi totuşi, am găsit un răspuns, chiar dacă nu unul 100% corect din punct de vedere al unui duel direct. Versiunea din testul de anduranţă este în echiparea LTZ, preţul de listă fiind de 14.900 euro. Ei bine, iată că italienii oferă, pentru 14.700 euro, o versiune Fiat Linea foarte bine echipată, cu diferenţa că nu are cutie automată, iar motorizarea, deşi are tot 1,6 litri, nu e pe benzină, ci diesel.

Prin urmare, mă voi raporta la cea mai scumpă versiune Fiat Linea în analiza preţului şi dotărilor modelului Aveo din testul nostru de anduranţă, încercând să văd care sunt avantajele şi dezavantajele sedanului Chevrolet. De la început mai vreau să menţionez că nu vorbim de un test comparativ în sensul clasic al cuvântului, mai ales că Linea e deja din 2007 pe piaţă, aşa încât Aveo are avantajul ultimului sosit.

Să continuăm pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »