Opel Astra

Autor: Alexandru Banu acum 12 ani Teste anduranta

…mai mult nouă decât celor care şi-o doresc dar nu o pot avea. Altfel nu ne explicăm de ce ne trezim în fiecare lună cu zgârieturi anonime pe spoilere, de ce poliţiştii nu se asigură cînd merg cu spatele şi de ce li s-a pus pata unor dobitoci pe portiera dreapta, poate singura parte rămasă nevătămată înainte de incidentul cu pricina.

În sfîrşit, trebuie toată revopsită. Le mulţumim printre dinţi şi le dorim un 1 mai la secţia de accidente uşoare, tuturor celor amintiţi mai sus. Ce am mai constatat la adolescenta noastră? Că benzinariile i-au devenit antipatice, că rapoartele şi-au căpătat acea elasticitate confortabilă, acceleraţia îşi păstrează fermitatea şi direcţia este în continuare loiala reflexelor tale.

Şi, într-un oraş compromis precum capitala ţării noastre, dai mereu examene la aceste capitole, mai ales cînd trebuie sa execuţi manevre inopinate pentru a evita reale pericole în mişcare. În pofida piscinelor din asfalt – pe timp de ploaie – am observat că Opel-ul din calsa compactă tace mîlc. Suspensiile işi văd de treabă în tihnă, iar balansul tău în scaun este minim. Abia acum vine însa ceea ce ne-a delectat enorm.

Şi am observat cam tîrziu asta. Nici eu, nici colegii mei – deşi unuia dintre ei i-am spus să o facă – nu am scris. Atunci cînd te urci într-o maşină, eşti asaltat de semnale sonore enervante, care mai de care încercand să-ţi comunice că porneşti la drum neasigurat…dintr-un motiv sau altul. Ei, bine, Astra pleaca la drum fără a te avertiza că nu ai centura trasă…nici sonor, nici în bord.

Nu tu bipuri enervante, nu tu martori în bord…bravo!…Astra, vrei să fii noua mea prietenă? Deoarece actuala mereu îmi reproşeaza că uit să fac anumite lucruri înainte sa pornim la drum în noapte.

P.S. Am uitat să zic de rău. Rămîn dator. Sper să am însa şi motive obiective să o fac data viitoare.

Citește și...
Tags:


Comentarii
Inchide