Comparativ Dacia Duster vs. Hyundai Tucson second hand

Am ajuns şi la momentul în care punem Duster faţă în faţă cu un SUV second hand. După cum au intuit unii, este vorba de cel mai vândut SUV din ultimii ani la noi în ţară: Hyundai Tucson.

Comparativ Dacia Duster vs. Hyundai Tucson second hand Comparativ Dacia Duster vs. Hyundai Tucson second hand

De ce ne-am gândit să comparăm Dacia Duster cu un SUVsecond hand? Pentru că sunt încă destui clienţi carepreferă să cumpere un model străin, chiar dacă second hand, înlocul unui model Dacia, pentru aproximativ aceeaşi sumă.

În plus, doar domeniul second hand poate oferi unconcurent adecvat pentru Duster, din punct de vedere alpreţului, restul SUV-urilor noi de categorie compactăfiind mult mai scumpe decât Duster, cel puţin comparativ cumotorizarea 1.5 dCi de 110 CP.

URMĂREŞTE TOATECOMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNAACEASTA

Cel mai întâlnit SUV de categorie compactă printreanunţurile de maşini second hand este Hyundai Tucson, care adominat categoric clasamentele vânzărilor de SUV-uri noi, înaintede criză.

Dacia Duster vs. Hyundai Tucson - caracteristici dimensionale

Din punct de vedere al dimensiunilor, Tucson este undemn rival al lui Duster, fiind mai lungdecât modelul românesc doar cu 1 cm. Maşina coreenilor este aproapela fel de lată şi cu numai 3,5 cm mai înaltă decât Duster.

Duster are ampatamentul mai mare, dar nu cu mult: doar 4,3 cmsuplimentari. Situaţie valabilă şi în ce priveşte ecartamentelefaţă/spate, sensibil mai mari la modelul românesc. În modinteresant, Tucson nu are o gardă la sol modestă, aceastacifrându-se la 195 mm, cu doar 15 mm mai mică decât încazul lui Duster.

Din nou, surpriză, cel puţin pe hârtie, în ce priveşteunghiurile de trecere, cu valori foarte apropiate de alelui Duster. Şi o altă surpriză, dar de data asta mai puţinbună: deşi arată foarte rotunjit, Hyundai Tucson dovedeşte uncoeficient aerodinamic ceva mai prost decât al lui Duster.

Dacia Duster si Hyundai Tucson sunt foarte asemanatoare dimensional

Prin urmare, se profilează o comparaţie foarteinteresantă între cele două modele.

Vezi comparaţia între interioarele lui Duster şiTucson

Citeşte mai departe în pagina următoare »