Comparativ Dacia Duster vs. Hyundai Tucson second hand

Am ajuns şi la momentul în care punem Duster faţă în faţă cu un SUV second hand. După cum au intuit unii, este vorba de cel mai vândut SUV din ultimii ani la noi în ţară: Hyundai Tucson.

Comparativ Dacia Duster vs. Hyundai Tucson second hand Comparativ Dacia Duster vs. Hyundai Tucson second hand

De ce ne-am gândit să comparăm Dacia Duster cu un SUV second hand? Pentru că sunt încă destui clienţi care preferă să cumpere un model străin, chiar dacă second hand, în locul unui model Dacia, pentru aproximativ aceeaşi sumă.

În plus, doar domeniul second hand poate oferi un concurent adecvat pentru Duster, din punct de vedere al preţului, restul SUV-urilor noi de categorie compactă fiind mult mai scumpe decât Duster, cel puţin comparativ cu motorizarea 1.5 dCi de 110 CP.

URMĂREŞTE TOATE COMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Cel mai întâlnit SUV de categorie compactă printre anunţurile de maşini second hand este Hyundai Tucson, care a dominat categoric clasamentele vânzărilor de SUV-uri noi, înainte de criză.

Dacia Duster vs. Hyundai Tucson - caracteristici dimensionale

Din punct de vedere al dimensiunilor, Tucson este un demn rival al lui Duster, fiind mai lung decât modelul românesc doar cu 1 cm. Maşina coreenilor este aproape la fel de lată şi cu numai 3,5 cm mai înaltă decât Duster.

Duster are ampatamentul mai mare, dar nu cu mult: doar 4,3 cm suplimentari. Situaţie valabilă şi în ce priveşte ecartamentele faţă/spate, sensibil mai mari la modelul românesc. În mod interesant, Tucson nu are o gardă la sol modestă, aceasta cifrându-se la 195 mm, cu doar 15 mm mai mică decât în cazul lui Duster.

Din nou, surpriză, cel puţin pe hârtie, în ce priveşte unghiurile de trecere, cu valori foarte apropiate de ale lui Duster. Şi o altă surpriză, dar de data asta mai puţin bună: deşi arată foarte rotunjit, Hyundai Tucson dovedeşte un coeficient aerodinamic ceva mai prost decât al lui Duster.

Dacia Duster si Hyundai Tucson sunt foarte asemanatoare dimensional

Prin urmare, se profilează o comparaţie foarte interesantă între cele două modele.

Vezi comparaţia între interioarele lui Duster şi Tucson

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.