Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. II - Duster vs. Kuga

Am ajuns la al doilea concurent al lui Dacia Duster. Este vorba despre Ford Kuga, care se face remarcat în primul rând prin aspectul foarte reuşit. Dar nu numai atât, după cum vom vedea în continuare.

Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. II - Duster vs. Kuga Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. II - Duster vs. Kuga

La fel cum am făcut în episodul trecut, să vedem care sunt diferenţeleîntre Dacia Duster şi Ford Kuga din punct de vederedimensional:

Dacia Duster vs. Ford Kuga - caracteristici dimensionale

Din nou, ca în cazul lui Tiguan vs. Duster, Kuga estemai lung decât Duster cu aproape 13 cm. În schimb,ampatamentul modelului românesc nu mai este cel mai mare, fiinddepăşit de Kuga cu aproape 2 cm.

URMĂREŞTE TOATECOMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNAACEASTA

Kuga este avantajat şi în ce priveşte coeficientul aerodinamic(cX-ul având aceeaşi valoare cu a Tiguanului), dar garda lasol e mult mai redusă, în timp ce unghiurile de treceresunt mult mai mici decât la Duster.

Ford Kuga e mai lung cu 13 cm fata de Dacia Duster si are un ampatament mai mare cu 2 cm

Principalul aspect care ieseîn evidenţă în cazul lui Ford Kuga este designul maşinii.Unul foarte reuşit pentru categoria SUV-urilor compacte, poatechiar cel mai reuşit. Stilul Kinetic îi conferă maşinii atât oagresivitate accentuată, cât şi un look familiar şi prietenos,fiind clar un SUV pentru cei emancipaţi.

Prin comparaţie, designul bolovănos allui Duster plasează maşina românească undeva foarte jos pentrugusturile clienţilor tineri şi amatori de nonconformism. Dar,fiindcă aspectul exterior este ceva prea subiectiv, vă lăsăm pe voisă judecaţi designul celor două maşini - cu menţiunea căFord Kuga este mai mare în realitate decât lasă săse înţeleagă pozele, unde arată mai compact.

Să vedem mai bine care suntdiferenţele în interiorul maşinilor. Şi cât de mari suntacestea.

Citeşte mai departe în pagina următoare »