Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. II - Duster vs. Kuga

Am ajuns la al doilea concurent al lui Dacia Duster. Este vorba despre Ford Kuga, care se face remarcat în primul rând prin aspectul foarte reuşit. Dar nu numai atât, după cum vom vedea în continuare.

Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. II - Duster vs. Kuga Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. II - Duster vs. Kuga

La fel cum am făcut în episodul trecut, să vedem care sunt diferenţele între Dacia Duster şi Ford Kuga din punct de vedere dimensional:

Dacia Duster vs. Ford Kuga - caracteristici dimensionale

Din nou, ca în cazul lui Tiguan vs. Duster, Kuga este mai lung decât Duster cu aproape 13 cm. În schimb, ampatamentul modelului românesc nu mai este cel mai mare, fiind depăşit de Kuga cu aproape 2 cm.

URMĂREŞTE TOATE COMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Kuga este avantajat şi în ce priveşte coeficientul aerodinamic (cX-ul având aceeaşi valoare cu a Tiguanului), dar garda la sol e mult mai redusă, în timp ce unghiurile de trecere sunt mult mai mici decât la Duster.

Ford Kuga e mai lung cu 13 cm fata de Dacia Duster si are un ampatament mai mare cu 2 cm

Principalul aspect care iese în evidenţă în cazul lui Ford Kuga este designul maşinii. Unul foarte reuşit pentru categoria SUV-urilor compacte, poate chiar cel mai reuşit. Stilul Kinetic îi conferă maşinii atât o agresivitate accentuată, cât şi un look familiar şi prietenos, fiind clar un SUV pentru cei emancipaţi.

Prin comparaţie, designul bolovănos al lui Duster plasează maşina românească undeva foarte jos pentru gusturile clienţilor tineri şi amatori de nonconformism. Dar, fiindcă aspectul exterior este ceva prea subiectiv, vă lăsăm pe voi să judecaţi designul celor două maşini - cu menţiunea că Ford Kuga este mai mare în realitate decât lasă să se înţeleagă pozele, unde arată mai compact.

Să vedem mai bine care sunt diferenţele în interiorul maşinilor. Şi cât de mari sunt acestea.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.