Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. IV - Duster vs. Yeti

Cel de-al patrulea model din acest test comparativ este verişorul lui Tiguan, adică Skoda Yeti. Un SUV foarte compact şi sobru. Care are şi avantaje, dar şi dezavantaje faţă de Dacia Duster.

Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. IV - Duster vs. Yeti Comparativ Duster vs. concurenţa. EP. IV - Duster vs. Yeti

După VW Tiguan, Ford Kuga şi Nissan Qashqai, a venit rândul lui Skoda Yeti să fie comparatăcu Dacia Duster. Oare ce atuuri are modelul dinCehia faţă de modelul românesc?

Dacia Duster vs. Skoda Yeti - caracteristici dimensionale

Dacă ne referim la dimensiuni, Yeti este depăşită latoate cotele importante: Duster este mai lung cu aproape10 cm, ceva mai înalt şi la fel de lat (deşi ecartamentelefaţă/spate sunt în favoarea lui Duster). Ampatamentul, din nou,este un punct forte al modelului românesc, care plusează cu9,5 cm faţă de Yeti.

URMĂREŞTE TOATECOMPARATIVELE CU DACIA DUSTER SĂPTĂMÂNAACEASTA

De asemenea, Duster se situează mult mai bine faţă de Yeti şiîn ce priveşte garda la sol, cei 180 mm ai modeluluiceh reprezentând cea mai mică valoare faţă de concurenţiidin acest comparativ. Prin urmare, deja se profilează un tablou încare Yeti e mai mult crossover decât SUV.

Mai ales că unghiurile de trecere au şi ele valori modeste - camla acelaşi nivel cu Tiguan, Kuga sau Qashqai, dar mult sub ceea ceoferă Duster. În schimb, deşi designul pătrăţos al lui Yeti nu teface să crezi, valoarea coeficientului aerodinamic cX estemai bună decât la Duster, fiind la acelaşi nivel cu Tiguansau Kuga.

Dacia Duster este mai mare decat Skoda Yeti la aproape toate capitolele dimensionale

Yeti se dovedeşte o maşină compactă şi prin prismacapacităţii portbagajului, care variază între 405 şi 1.580litri, faţă de 443 - 1.604 litri la Duster. Portbagajullui Yeti este chiar mai mic decât al monovolumului Roomster,explicaţia fiind că Yeti beneficiază de sistem de tracţiuneintegrală 4MOTION, care mai răpeşte din spaţiul portbagajului.

Per total, Duster arată mult mai mare decâtYeti, deşi are dimensiuni doar sensibil mai mari. "Devină" este designul maşinii româneşti, cu aripile bombate şiaspectul general mai brutal. Prin comparaţie, Yeti pare o maşinădestinată strict rulajului pe asfalt.

Deocamdată, să vedem ce oferă universul interior al luiYeti faţă de Duster.

Citeşte mai departe în pagina următoare »