EP. I: VW Passat facelift vs. Citroen C5 şi Renault Laguna

Modelele franţuzeşti Citroen C5 şi Renault Laguna evidenţiază faptul că Volkswagen Passat este o maşină în primul rând germană şi... ţeapănă. Să vedem ce înseamnă acest lucru.

EP. I: VW Passat facelift vs. Citroen C5 şi Renault Laguna EP. I: VW Passat facelift vs. Citroen C5 şi Renault Laguna

Pus faţă în faţă cu Renault Laguna şi Citroen C5, Volkswagen Passat demonstrează, pur şi simplu, că este o maşină gândită în spirit germanic, detaşându-se prin stilul simplist, înregimentat în noua imagine iniţiată de Volkswagen Golf 6.

Renault Laguna are caroserie in 5 usi, o eleganta controversata si un stil mai tineresc

Renault Laguna inspiră o eleganţă oarecum controversată, designul nefiind tocmai unitar, iar imaginea de marcă nu e aşa de puternică ca la Passat. Însă Laguna pare mult mai atractivă pentru clientela mai tânără, un plus fiind caroseria cu hayon, care-i conferă maşinii un aer mai dinamic şi mai modern. De menţionat că, în test, am avut la dispoziţie un model dinaintea subtilului 2011, care nu schimbă concluziile acestei comparaţii.

Citroen C5 arata foarte germanic, impunator, serios si foarte echilibrat

În ce priveşte Citroen C5, Passat are de ce să se teamă, deoarece sedanul francezilor arată la fel de germanic. Însă C5 aduce în plus o puternică notă de eleganţă şi un stil sofisticat mai uşor de înţeles decât la Laguna. De remarcat impresia de forţă pe care o degajă Citroen C5, care, din anumite puncte de vedere, am putea spune că-l depăşeşte pe Passat ca imagine de marcă bine conturată.

Spre deosebire de modelele frantuzesti, Volkswagen Passat facelift are o linie simplista

Probabil cea mai mare problemă a Passat-ului de acum este că, înainte de facelift, maşina a fost concepută într-un stil modern, cu forme fluide. Acum, botul şi spatele maşinii mizează pe linii şi muchii drepte, forme rectangulare şi impresie de masivitate, în timp ce linia laterală a rămas creionată fluent şi modern. În plus, din faţă e uşor să confunzi Passat-ul cu Jetta (un model inferior), iar stopurile ca la Touareg nu par la fel de bine integrate în ansamblu.

Ca o concluzie, la nivel estetic Passat arată ca o berlină simplistă, în tmp ce Laguna te gratulează cu un modernism sofisticat (nu neapărat pe gustul tuturor), iar Citroen C5 cu o eleganţă echilibrată - adică lucrul pe care îl apreciază majoritatea clienţilor acestui segment.

Să vedem la capitolul interior ce diferenţe sunt

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.