EP. I: VW Passat facelift vs. Citroen C5 şi Renault Laguna

Modelele franţuzeşti Citroen C5 şi Renault Laguna evidenţiază faptul că Volkswagen Passat este o maşină în primul rând germană şi... ţeapănă. Să vedem ce înseamnă acest lucru.

EP. I: VW Passat facelift vs. Citroen C5 şi Renault Laguna EP. I: VW Passat facelift vs. Citroen C5 şi Renault Laguna

Pus faţă în faţă cu Renault Laguna şi Citroen C5,Volkswagen Passat demonstrează, pur şi simplu, că este omaşină gândită în spirit germanic, detaşându-se prinstilul simplist, înregimentat în noua imagine iniţiată deVolkswagen Golf 6.

Renault Laguna are caroserie in 5 usi, o eleganta controversata si un stil mai tineresc

Renault Laguna inspiră o eleganţă oarecumcontroversată, designul nefiind tocmai unitar, iarimaginea de marcă nu e aşa de puternică ca la Passat. Însă Lagunapare mult mai atractivă pentru clientela mai tânără, un plus fiindcaroseria cu hayon, care-i conferă maşinii un aer mai dinamic şimai modern. De menţionat că, în test, am avut la dispoziţie unmodel dinaintea subtilului 2011, care nu schimbă concluziileacestei comparaţii.

Citroen C5 arata foarte germanic, impunator, serios si foarte echilibrat

În ce priveşte Citroen C5, Passat are de ce să se teamă,deoarece sedanul francezilor arată la fel de germanic.Însă C5 aduce în plus o puternică notă de eleganţă şi un stilsofisticat mai uşor de înţeles decât la Laguna. De remarcatimpresia de forţă pe care o degajă Citroen C5, care, din anumitepuncte de vedere, am putea spune că-l depăşeşte pe Passat caimagine de marcă bine conturată.

Spre deosebire de modelele frantuzesti, Volkswagen Passat facelift are o linie simplista

Probabil cea mai mare problemă a Passat-ului de acum este că,înainte de facelift, maşina a fost concepută într-un stil modern,cu forme fluide. Acum, botul şi spatele maşinii mizează pe linii şimuchii drepte, forme rectangulare şi impresie de masivitate, întimp ce linia laterală a rămas creionată fluent şi modern. În plus,din faţă e uşor să confunzi Passat-ul cu Jetta (un modelinferior), iar stopurile ca la Touareg nu par la fel de bineintegrate în ansamblu.

Ca o concluzie, la nivel estetic Passat arată ca oberlină simplistă, în tmp ce Laguna te gratulează cu unmodernism sofisticat (nu neapărat pe gustul tuturor), iar CitroenC5 cu o eleganţă echilibrată - adică lucrul pe care îl apreciazămajoritatea clienţilor acestui segment.

Să vedem la capitolulinterior ce diferenţe sunt

Citeşte mai departe în pagina următoare »