Insignia & Avensis vs. concurenţa - ep.6: VERDICT

A venit şi momentul ultimului episod al primului test comparativ dintre Opel Insignia şi Toyota Avensis şi concurenţa din clasa medie, cu pretenţii premium.

Insignia & Avensis vs. concurenţa - ep.6: VERDICT Insignia & Avensis vs. concurenţa - ep.6: VERDICT

VEZI TOATE CAPITOLELE TESTULUI COMPARATIV INSIGNIA ŞI AVENSIS VS. CONCURENŢA

Clasamentul final ProMotor în privinţa primului test comparativ cu Opel Insignia şi Toyota Avensis vs. concurenţa din clasa medie îl puteţi vedea în tabelul de mai jos.

Clasament final ProMotor

Mazda6 câştigă acest comparativ, atuurile sale fiind dinamica maşinii (chiar dacă motorizată cu cel mai slab propulsor, pe hârtie) şi aspectul ei modern şi foarte atrăgător. Volkswagen Passat CC se clasează doar pe a doua poziţie, călcâiul lui Ahile fiind preţul mult mai mare decât al concurenţei din acest comparativ.

Dintre nou veniţi, Toyota Avensis se clasează pe a treia poziţie, la o distanţă mică de Passat CC, japonezii dominând ostilităţile în privinţa interiorului. Din păcate, Opel Insignia s-a dovedit medie la toate capitolele, cel dinamic fiind cel mai puţin punctat, deşi aspectul maşinii promitea şi un comportament sportiv pe măsură.

Renault Laguna şi Ford Mondeo au o clasare bună, la mijlocul clasamentului, maşina franceză avantajată clar de capitolul buget. Honda Accord şi Citroen C5 se situează în a doua jumătate, împreună cu Insignia.

Un lucru interesant este şi clasamentul rezultat în urma ponderării notelor (care ţine seama de preferinţele diferite ale testerilor pentru fiecare capitol) - dacă în cazul comparativului compactelor de anul trecut, acesta a fost diferit faţă de clasamentul notelor normale, şi în acest caz asistăm la o rocadă, Passat CC fiind câştigătorul subiectiv al comparativului, la mustaţă în faţa japonezei Mazda6. În rest, clasamentul rămâne la fel.

În paginile următoare puteţi vedea clasamentele parţiale, precum şi impresiile finale ale fiecărui redactor în parte.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.