Opel Astra 2.0 CDTi vs. Citroen C4 2.0 HDi

Compactele cu motoare diesel puternice sunt un compromis bun pentru amatorii de performanţe care vor să-şi menajeze bugetul, dar au nevoie de o maşină practică de zi cu zi. Iată o confruntare între două dintre cele mai noi compacte cu pretenţii de hot-hatch diesel: Astra 2.0 CDTi vs. C4 2.0 HDi.

Opel Astra 2.0 CDTi vs. Citroen C4 2.0 HDi Opel Astra 2.0 CDTi vs. Citroen C4 2.0 HDi

De la început trebuie să vă spun că iniţial eram tentat să denumesc Franţa vs. Germania acest episod din comparativul nostru. Însă designul celor două maşini m-a pus în încurcătură: dacă nu aş fi un cunoscător al domeniului auto, aş spune că Opel Astra arată ca o maşină creionată de francezi, în timp ce Citroen C4 pare foarte germanic. Bizar, nu?

Citroen C4 adoptă o imagine de marcă foarte puternică, farurile şi grila imprimându-i maşinii franceze un look serios şi sobru. Prin comparaţie, Opel Astra are parte de muchii mai line, arătând mai cuminte şi mai feminină decât rivalul francez. Din spate, diferenţierea "sexistă" nu mai este aşa evidentă, Astra având un mic avantaj în privinţa fluidităţii şi echilibrului stilului.

Astra mai are un foarte uşor avantaj în ce priveşte vizibilitatea în unghiul mort, cel de-al treilea geam lateral fiind mai util decât cel din cazul lui C4, cam mic şi puţin ciudat integrat în ansamblu. Per total, Astra are o siluetă calmă, în timp ce francezul C4 inspiră mai mult nerv - dar nu neapărat sportivitate, ci mai mult un stil elevat.

De remarcat paleta de culori mai interesante la Citroen C4, precum şi jantele cu un design mai sofisticat. Modelul de test Citroen C4 era avantajat din punct de vedere estetic de jantele Newport de 18", iar echipare de top Exclusive înseamnă mici detalii cromate în diverse locuri. Modelul de test Opel Astra era în echiparea de top Cosmo, care nu e chiar aşa generoasă din punct de vedere estetic, jantele fiind de 17", iar culoarea caroseriei cam inexpresivă.

În concluzie, din punct de vedere al exteriorului, trecând peste faptul că designul este un domeniu extrem de subiectiv, nu se poate spune că vreuna dintre maşini se detaşează în mod clar, deşi arată foarte diferit. Opel Astra este o maşină fluidă şi echilibrată, iar Citroen C4 mizează pe un stil mai convenţional şi o notă pregnantă de sobrietate.

Interioarele, însă, fac diferenţa - să vedem cum, pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.