VW Golf 6 vs VW Golf 5

Autor: promotor.ro 18 nov. 2008 Teste comparative

Golf 6 mai elegantMarele salt se observă însă la interior. Totul este mult mai elegant şi nu mai pare auster faţă de generaţia precedentă, dar se păstrează nota sobră specifică VW. Cum s-a reuşit acest lucru? Prin influenţe de la fraţii mai premium, VW Eos şi Tiguan. Plasticele sunt probabil cele mai bune din clasa sa, generând senzaţii tactile plăcute, iar aspectul este unul unanim apreciat.

Ergonomia, un capitol la care Golf 5 stătea oricum bine, este exemplară, totul fiind la îndemâna şoferului şi după doar câteva minute petrecute în maşină totul devine familiar. Problema este că această obişnuinţă se va transforma treptat în monotonie, respectiv în plictiseală, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Golf 5. Un lucru foarte bun în opinia noastră este renunţarea la acea iluminare albastră a ceasurilor de bord, foarte ostentativă şi inspraţională pentru taximetriştii privaţi de simţ estetic. Combinaţia cifre albe şi indicatoare roşii este mult mai lizibilă şi în acelaşi timp odihnitoare.

Golf 5 destul de banal Un alt element inspirat modificat este volanul, care prin decupajul cu margine cromată şi suportul pentru degete mai accentuat câştigă în sportivitate şi nu mai are acel feeling low cost. Acest sentiment ieftin este alungat şi prin artificiul numit crom şi aplicat pe principalele comutatoare de la bord. Butoanele de comandă ale climatizării au fost redesenate şi reduse ca număr faţă de generaţia precedentă. Butonul rotativ de reglare a debitului de aer a fost înlocuit. De asemenea, în versiunile superioare de echipare compacta germană vine cu o interfaţă multimedia cu touch screen preluată de VW Tiguan.

Poziţia la volan joasă specifică Golf este foarte odihnitoare, scaunele nefiind modificate ca şi structură, singurele diferenţe fiind de ordin estetic la nivelul tapiţeriei. La nivel de spaţiu diferenţe prea mari nu există, Golf 6 fiind creat fără intervenţii la arhitectura caroseriei şi implict al proporţiilor. Portbagajul are aceeaşi configuraţie şi acelaşi volum.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide