VW Polo vs Renault Clio vs Ford Fiesta – Interiorul (II)

Autor: Cosmin Iordache 22 iul. 2009 Teste comparative

 

VEZI AICI TOATE EPISOADELE DIN TESTUL POLO VS FIESTA VS CLIO

În episodul precedent numeam VW Polo conservator, Ford Fiesta avangardist şi Renault Clio nonconformist. Ei bine, acelaşi titlu aş putea să îl pun şi în dezbaterea despre interior, pentru că mare parte din caracterul exterior este replicat şi în interior.

Volkswagen Polo, deşi este ultimul venit pe piaţă, este cel mai conservator, în sensul matur al acestui termen şi în faptul că nu prea se abate de la direcţiile dictate de fratele mai mare. Astfel şi în interior se poate observa ADN-ul lui Golf 6, replicat oarecum la o scară mai mică şi fără plusul de glamour. De exemplu, gurile de aerisire sunt identice, planşa de bord are în mare parte aceeşi arhitectură, mai puţin elementele satinate şi cromate, aceeaşi temă de culori este aleasă la iluminarea ceasurilor, dar s-a renunţat la amplii cilindrii delimitatori.

Volanul este absolut identic cu cel al lui Golf 6 , dar schimbătorul şi mânerul de la frână de mână par mai degrabă înrudite cu cele de la Skoda Fabia. Percepţia generală este una de calitate, plasticele sunt moi bine închegate, ergonomia este bună, spaţiul este suficient, uneori ai impresia că eşti într-o maşină mai mare. Şi chiar un posesor de Golf 4 mi-a spus că acest model i se pare mai generos cu spaţiu decât modelul pe care îl conduce.

În schimb, pentru o maşină de clasă mică atmosfera este exagerat de sobră, interiorul este mult prea întunecat, exceptând elementele luminoase şi câteva inserţii cromate, nu există nimic care să tulbure oceanul negru care tronează în habitaclu. De asemenea, desenul interiorul cu muchii cât mai drepte nu înveseleşte în vreun fel spiritul general al acestui model. Există ca opţional o tapiţerie bej pentru scaune, care probabil ar mai însenina habitaclul, pentru că nuanţa negru titan (opţiunea implicită) nu sună doar dur, ci chiar este.

La Golf 6 am înţeles, este un model serios pentru oameni serioşi, dar Polo, model care ar trebui să se adreseze tinerilor şi reprezentantelor sexului frumos parcă ar avea nevoie de un interior cu mai mult „Joie de vivre”. Cei care sunt gâdilaţi însă de detaliile nemţeşti vor găsi Polo companionul ideal, uşile se închid cu acel click metalic teuton, comutatoarele răspund precis şi totul dă impresia de soliditate.

Cum se poziţionează Polo faţă de concurenţă

 

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide