Cu BMW 640i la Bang&Olufsen – proba de sunet

Foarte curând o majoritate covârşitoare a maşinilor de lux produse de BMW la uzina sa de la Dingolfing va fi echipată cu sisteme audio ultra-performante produse de Bang & Olufsen. Motiv perfect pentru a zbura la Munchen, a lua un 640i şi a-l conduce flatout pe Autobahn până la fabricile unde sunt produse Seria 6 şi sistemele audio daneze. Munchen – Struer – Dingolfing, o călătorie epică la volanul maşinii care a reinventat conceptul de lux al lui BMW.

Cu BMW 640i la Bang&Olufsen – proba de sunet Cu BMW 640i la Bang&Olufsen – proba de sunet

Pentru ce poate fi bun un 640i de luat de la Munchen? Simplu: pentru a te duce faltout pe autostrăzile din Germania, către Danemarca, la sediul Bang & Olufsen. Ce legătură are compania daneză cu Seria 6? Iarăşi simplu. Acesta este primul model BMW care poate fi echipat cu un sistem audio ultra-performant semnat Bang & Olufsen iar oficialii români ai celor doi producători s-au gândit că doar o vizită în inima fabricii daneze din Struer şi mai apoi una la uzina unde se construieşte 6, la Dingolfing, ne pot deschide ochii cu adevărat asupra minunatei colaborări dintre germani şi danezi.


Şi cum ochii se deschid larg doar după ce urechile aud ceea ce trebuie, maşina noastră de test a fost echipată cu sistemul BeoSound, disponibil pe listele de opţionale din România la 5.158 de euro cu TVA. Cu un design care se încadrează perfect în desenul interiorului lui 6, acest fantastic sistem audio are o putere maximă de 1.200 de waţi, 16 difuzoare şi o funcţie numită Dynamic Road Noise Compensation care modifică sunetul emis de sistem în concordanţă cu zgomotele din exteriorul maşinii. Pentru că asta nu era de-ajuns, Bang & Olufsen a decis că subwoofere-le trebuie fixate sub scaune, direct de şasiul maşinii pentru că vibraţiile nu au ce căuta într-o maşină de lux.

Pe uşi, pe bord şi în partea din spate nu sunt montate decât difuzoare ce redau sunete înalte sau medii. Înconjurat de difuzoarele sistemului BeoSound, percepţia ta despre muzică şi cum trebuie să sune ea într-o maşină se schimbă radical. Nimic nu sună atât de clar, atât de curat, fără pic de vibraţie sau distorsionare. Sunetul este absolut ireal. Dacă nu eşti genul care să fure muzică de pe Internet, CD-urile tale originale în care ai investit sute, poate chiar mii de euro îşi vor scoate banii când muzica de pe ele îţi va transmite nişte emoţii nebănuite care urcă pe şira spinării până în acea parte a creierului care mai apoi transmite mâinilor să transpire şi să încleşteze volanul iar ochilor să se ude până aproape de a lăcrima. Pentru o maşină pe care doar câteva opţionale esenţiale o pot înnobila peste măsură, sistemul Bang & Olufsen este coroana pe care o poţi aşeza pe capul plecat al oricărei versiuni de Seria 6.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.