Exclusiv  Mercedes Actros – Nardo 2008, test de consum

Timp de o săptămână, pe circuitul de la Nardo, inginerii, tehnicienii şi şoferii de la Mercedes, au „chinuit” noul Mercedes Actros preţ de 12.728,94 km pentru a atinge cel mai mic consum înregistrat de un camion de 40 tone încărcat.

Mercedes Actros – Guinness World Record, Nardo 2008Promotor a fost prezent la Nardo în ultima zi a testului, ziua în care camioanele au fost trase pe drapta după 12.728,94 de km efectuaţi timp de o săptămână, zi în care s-a tras linia finală măsurătrilor.

Rezultatul a fost unul de răsunet. Graţie soluţiilor tehnice consumul mediu realizat pe întreg parcursul testului a fost de doar 19,44 l/100km, astfel Mercedes Actos devenind primul camion de serie care a „scos” un consum sub bariera de 20%. Prin prisma acestui rezultat, Mercedes Actros a intrat în Cartea Recordurilor, fiind considerat de către oficialităţile Guinness Book cel mai eficient camion de serie.

Este foarte adevărat că acest consum a fost obţinut în condiţii de circuit, fără semafoare sau ambuteiaje. Cu siguranţă în condiţiile traficului din România consumul ar fi fost cu mult mai mare, dar în ţăriile cu o infrastructură rutieră bine pusă la punct şi cu un sistem vast de autostrăzi, consumul se poate apropia foarte mult de cel realizat la Nardo.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.