Exclusiv  Mercedes Actros – Nardo 2008, test de consum

Timp de o săptămână, pe circuitul de la Nardo, inginerii, tehnicienii şi şoferii de la Mercedes, au „chinuit” noul Mercedes Actros preţ de 12.728,94 km pentru a atinge cel mai mic consum înregistrat de un camion de 40 tone încărcat.

Mercedes Actros – Guinness World Record, Nardo 2008Promotor a fost prezent la Nardo în ultima zi a testului, ziua în care camioanele au fost trase pe drapta după 12.728,94 de km efectuaţi timp de o săptămână, zi în care s-a tras linia finală măsurătrilor.

Rezultatul a fost unul de răsunet. Graţie soluţiilor tehnice consumul mediu realizat pe întreg parcursul testului a fost de doar 19,44 l/100km, astfel Mercedes Actos devenind primul camion de serie care a „scos” un consum sub bariera de 20%. Prin prisma acestui rezultat, Mercedes Actros a intrat în Cartea Recordurilor, fiind considerat de către oficialităţile Guinness Book cel mai eficient camion de serie.

Este foarte adevărat că acest consum a fost obţinut în condiţii de circuit, fără semafoare sau ambuteiaje. Cu siguranţă în condiţiile traficului din România consumul ar fi fost cu mult mai mare, dar în ţăriile cu o infrastructură rutieră bine pusă la punct şi cu un sistem vast de autostrăzi, consumul se poate apropia foarte mult de cel realizat la Nardo.

Citeşte mai departe în pagina următoare »