Opel Insignia EcoFLEX 160 - test de consum

EcoFLEX este titulatura prin care Opel îşi desemnează modelele care consumă foarte puţin. Am avut ocazia de a face un test de consum destul de concludent cu motorul 2.0 CDTi de 160 CP de pe Opel Insignia EcoFLEX.

Opel Insignia EcoFLEX 160 - test de consum Opel Insignia EcoFLEX 160 - test de consum

Insignia EcoFlexModelul Opel Insignia EcoFLEX din imagini face obiectul concursului "Eco jurnalistul anului 2009", de pe greenblog.ro (proiectul de suflet al redactorilor site-ului Descopera.ro), concurs în care jurnaliştii auto români se vor strădui să obţină un consum cât mai mic.

Deşi Promotor.ro nu participă la acest concurs, asta nu înseamnă că nu ne-am putut face o părere despre cât de performant este Opel Insignia EcoFLEX în privinţa consumului. Iar rezultatul testului nostru de consum este unul foarte bun: consum mediu de 5,8 litri/100 km, în condiţii variate de trafic şi relief, cu numai 0,6 litri/100 km mai mult decât consumul oficial, de 5,2 litri/100 km.

Pentru o maşină de peste 4,8 metri, cu o masă de peste 1,6 tone şi un motor diesel de 160 CP, un consum mediu sub 6 litri/100 km poate fi considerat excelent - mai ales că stilul de conducere a fost unul normal, nu unul care să privilegieze neapărat economicitatea.

Testul s-a desfăşurat de-a lungul a două zile, pe un traseu care nu a privilegiat consumurile foarte joase, în sensul că nu am inclus porţiuni de autostradă, unde un rulaj constant cu o viteză de croazieră redusă ar fi coborât foarte mult consumul mediu în final. Dimpotrivă, am avut parte de multe drumuri virajate, cu diferenţe de nivel serioase şi drumuri de toate categoriile.

Jurnalul de bord al acestui test de consum, în paginile următoare.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.