Workshop Opel 2010: Design, Technology & Heritage

Acest eveniment organizat de Opel ne-a făcut să gustăm un pic din istoria constructorului german, să aflăm mai multe despre noul model Ampera şi chiar să primim o mică educaţie în ale condusului cu OPC Performance Training, pe circuitul de la Dudenhofen.

Workshop Opel 2010: Design, Technology & Heritage Workshop Opel 2010: Design, Technology & Heritage

De la aeroportul din Frankfurt am plecat într-un test drive pe o distanţă de aproximativ 110 km cu versiunile cu tracţiune integrală ale lui Opel Insignia Sports Tourer, mai exact 2.0 litri Turbo de 220 CP, V6-leTurbo de 260 CP şi cea mai puternică versiune, OPC-ul cu propulsorul de 2.8 litri Turbo şi 325 CP.

Din cele trei modele am ales ca drumul spre Russelsheim să-l facem la bordul unui Opel Insginia 4x4 Sports Tourer de 2.0 litri, care dezvoltă 220 CP. Profitând de faptul că are tracţiune integrală şi că este totuşi un break (kilograme în plus şi stabilitate mai bună), ne-am "aventurat" în curbe cu o viteză ceva mai mare, chiar dacă afară ploua torenţial.

Pe autostrăzile din Germania am rulat regulamentar cu 130 km/h, iar la destinaţie, din curiozitate, am verificat consumul mediu care s-a situat la 10,7 litri/100 km. Un consum bun ţinând cont de faptul că am preferat un regim de condus sportiv, cu un model echipat cu un motor de 2.0 litri pe benzină de 220 CP şi dotat cu sistemul 4x4.

La Russelsheim am avut prilejul de a vizita centrul de design Opel, unde cei 350 de angajaţi, selectaţi din toate colţurile lumii, se bucură de o atmosferă plăcută şi de toată aparutura de care au nevoie pentru a maximiza procesul de creaţie în generarea noilor idei pentru viitoarele modele Opel.

Complexul dispune de ultimele tehnologii, inclusiv un centru virtual de creaţie 3D, cu două ecrane mari, exact ca cele din cinema, care permit designerilor să construiască şi chiar să examineze design-ul exterior şi interior al modelelor, în diferite cazuri.

Sala 3D era prevăzută cu scaune ergonomice din piele, extrem de comode şi numai bune pentru a vizualiza un filmuleţ în care au fost prezentaţi designerii noului Opel Astra Sports Tourer, ce îi inspiră pe aceştia şi cum au reuşit să-şi transpună ideile pe modelul compact. După prezentarea video-ului, vicepreşedintele departamentului de Design, Mark Adams, ne-a împărtăşit câteva detalii despre noul Astra break.

De aici am plecat la muzeul intern din complexul Opel de la Russelsheim, o hală de 7.000 metri pătraţi care adăposteşte nu mai puţin de 130 de modele. Am văzut primele maşini de cusut Opel, primul exemplar construit, am făcut poze la modele ca Rekord, Manta, GT, dar şi la cele mai celebre automobile din DTM şi din raliuri.

Printre acestea se mai numără şi câteva prototipuri, modele utilitare, dar şi câte un exemplar din fiecare producţie a lui Opel. Uimitor este faptul că aproximativ 19% din aceste maşini expuse sunt funcţionale şi ajung să participe la diferite evenimente şi parade cu maşini de epocă.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.