TÜV Report 2014 - topul celor mai fiabile maşini second hand din Germania

La final de 2013, organismul german care se ocupă cu inspecţiile tehnice periodice, TÜV, dă publicităţii o statistică rezultată în urma analizării a peste 8 milioane de maşini din Germania de-a lungul anului 2013. Ceea ce poate fi considerat un ghid suficient de bun privind fiabilitatea maşinilor second hand din Germania - în continuare, clasamentele pe segmente de maşini.

TÜV Report 2014 - topul celor mai fiabile maşini second hand din Germania TÜV Report 2014 - topul celor mai fiabile maşini second hand din Germania

Această ediţie a TÜV Report este prima în care inspectorii au luat în considerare modificările legislative privind inspecţiile tehnice periodice, modificări prin care un număr mai mare de probleme tehnice sunt considerate acum serioase. Deci vorbim de pretenţii şi mai mari de la maşinile second-hand în materie de securitate şi mediu.

Studiul TÜV Report 2014 se bazează pe inspecţiile tehnice periodice realizate pe un număr de mai mult de 8 milioane de maşini din Germania, luându-se în considerare 217 modele de maşini.

Faţă de TÜV Report 2013, se remarcă o creştere de 5% a maşinilor care nu au prezentat probleme tehnice (60,7%), în timp ce procentul maşinilor cu defecţiuni minore a scăzut (de la 24,9% la 14,3%).

În schimb, a crescut procentul maşinilor cu probleme importante (de la 20% la 24,9%), un efect direct al inspecţiilor tehnice mai dure, în urma modificărilor legislative. Un procent de 0,1% dintre maşinile verificate au fost imobilizate pe loc, deoarece prezentau riscuri mult prea mari pentru circulaţia pe drumurile publice.

Gravitatea şi numărul problemelor creşte odată cu înaintarea în vârstă a maşinii şi creşterea gradului de uzură
​- cu albastru: fără defecte
- cu gri: defecte minore
- cu roşu: defecte majore

Rezumând acest studiu TÜV Report 2014, marii câştigători sunt Opel Meriva (cea mai mică rată a defecţiunilor din tot studiul), Toyota Prius II (modelul hibrid nu se dezminte, demonstrând fiabilitatea sistemului de propulsie alternativă) şi Porsche 911 (generaţia 996 rămâne una dintre cele mai de încredere maşini sportive).

La polul opus, rolul de ”cenuşărese” în TÜV Report 2014 îl capătă Mercedes-Benz ML (prima generaţie, cu foarte multe probleme tehnice), Chrysler PT Cruiser (maşina americanilor e un abonat constant la lipsa de fiabilitate), dar şi, atenţie, Dacia Logan (precedenta generaţie plăteşte un tribut scump preţului low-cost, printr-o rată foarte mare a defecţiunilor).

În continuare, clasamentele pe categorii de vârstă, în funcţie de rata defecţiunilor - PE PAGINILE URMĂTOARE


Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.