Anvelopele all-season. AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

Autor: Marius Vișan 22 sept. 2019 Utile
Anvelopele all-season. AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

Să foloseşti aceleaşi anvelope pe tot parcursul anului înseamnă mai puţine vizite la mecanic şi mai puţine cheltuieli cu maşina. În acest scop au fost inventate cauciucurile all-season.

Anvelopele all-season au fost dezvoltate pentru anumite regiuni europene cu climă moderată, caracterizată de ierni umede şi uşoare. Anvelopele all-season sunt concepute pentru a oferi şoferilor o experienţă de conducere sigură pe tot parcursul anului, fără a fi nevoie să le schimbe de două ori pe an.

Se evită astfel disconfortul produs de schimbarea anvelopelor de două ori pe an

Principalul beneficiu este că veţi evita disconfortul şi costul de schimbare a anvelopelor de două ori pe an. 

În general cu anvelopele de iarnă se conduce foarte uşor, datorită unei stabilităţi bune şi a unei tracţiuni puternice atât în ​​condiţii umede, cât şi în condiţii uscate. Pentru drumurile umede, adâncimea benzii de rulare este special proiectată pentru a asigura evacuarea lină a apei, reducând riscul de acvaplanare.

Şoferii nu ar trebui să-şi facă griji dacă iarnă ninge abundent, deoarece canelurile sunt eficient de adânci pentru a da aderenţă în condiţii de îngheţ, şi pentru o manevrare în condiţii de siguranţ pe drumuri îngheţate sau acoperite cu zăpadă.

Avantajele anvelopelor all-season

Costurile unui set de anvelope all-season sunt mai mici decât preţul pentru două seturi: de vară, respectiv de iarnă.

Economie de timp, deoarece nu mai trebuie să mergi la un punct de asistenţă de două ori pe an pentru a le schimba.

Anvelopele şi jantele sunt mai bine protejate faţă de unele care trebuie să le pui şi să le scoţi mereu. Şi nu mai ai nici probleme cu depozitarea setului nefolosit.

Dezavantajele anvelopelor all-season

Există întotdeauna un compromis în ceea ce priveşte performanţele între anvelopele de iarnă şi anvelopele de vară legate de manevrabilitate, frânare şi tracţiune în condiţii uscate, umede sau zăpadă.

Aceasta înseamnă că este puţin probabil ca anvelopele all-season să fie la fel de bune pe timp de iarnă ca cele speciale de iarnă, sau este puţin probabil să ofere manevrabilitatea şi economia de combustibil specifice anvelopelor de vară.

Cu toate acest, anvelopele all-season de calitate dar vor funcţiona mult mai bine pe drumurile de iarnă decât o anvelopă de vară, iar pe timpul verii vei ajunge oriunde trebuie fără să rişti vreun pericol asociat cu utilizarea anvelopelor de iarnă în sezonul cald.

Sfatul nostru este să achiziţionaţi anvelope de calitate şi să nu comparaţi durata lor de viaţă cu cea oferită de două seturi separate (iarnă şi vară), pentru că pe acestea le veţi rula încontinuu.

Căror tipuri de vehicule se recomandă cauciucurile all-season          

Anvelopele all-season pot fi o alternativă potrivită în anumite condiţii: sunt recomandate vehiculelor cu putere redusă, datorita diferenţelor faţă de anvelopele de vara; pentru zone cu o climă mai blândă, pentru cineva care nu conduce mult iarna sau pentru persoane cu un stil mai lent de condus.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide