Care sunt cele mai dubioase locații unde se întâlnesc, de obicei, samsarii cu clienții lor

Care sunt cele mai dubioase locații unde se întâlnesc, de obicei, samsarii cu clienții lor

Autor: ProMotor acum o lună Utile

Cumpărarea unei mașini de la o persoană particulară poate fi o experiență stresantă, mai ales atunci când te întâlnești cu un samsar. În această situație cea mai bună apărare este să te înarmezi cu cunoștințe înainte de a merge la cumpărături. Răbdarea și atenția poate face diferența dintre o tranzacție corectă și o țeapă.

Să zicem că ați găsit o ofertă pe internet și vreți să organizați o vizionare a mașinii. Locul de întâlnire trebuie ales cu grijă. În primul rând momentul când vedeți mașina nu trebuie să fie după lăsarea serii. O mașină nu se cumpără niciodată noaptea! De asemenea, locul ales trebuie să fie unul liniștit și curat. De preferat ar fi un loc public, dar nu foarte aglomerat.

Locațiile devin foarte „dubioase” la lăsarea întunericului

Prima oară se va face inspecția vizuală. Aceasta trebuie să aibă la lumina zilei, nu spre seară, nu noaptea, deoarece doar atunci pot fi observate toate defectele. Primele aspecte care trebuie urmărite sunt culoarea și caroseria. În lumina soarelui se pot vedea nuanțe diferite. Unde se văd nuanțe diferite te poți aștepta să existe lovituri.

Pasul următor este să vă uitați sub mașină. Și pentru asta este nevoie de o lumină bună și de un loc curat pentru a vedea dacă sunt pete de ulei sau apă sub locul unde a fost parcată. De asemenea, sub capotă nu trebuie să existe fire improvizate, componente legate cu sârmă sau capsate.

Samsarii vor să păcălească oricum, oriunde

Kilometrajul modificat este o altă metodă des folosită de samsari, dar și această tentativă de păcălire a cumpărătorului poate fi demontată prin câteva verificări simple, care pot fi făcute foarte bine tot la lumina zilei.

Cel mai simplu mod, care nu necesită tester, este să vă uitați la volan și la scaunul șoferului. Cele două componente indică uzura. De asemenea, dacă frâna de mână a fost schimbată vă puteți aștepta ca mașina pe care vreți să o cumpărați nu are 100.000 de km, așa cum spune proprietarul, ci 300.000 de km.

Locații dubioase unde un samsar v-ar putea propune să vă întâlniți ar putea fi orice loc favorabil lui. Undeva unde ar putea să își spună povestea fără probleme și unde te-ar putea împiedica să vezi defectele mașinii.


Sursa foto: http://auto-swiat.pl/


Comentarii
Inchide