VIDEO în premieră cu noul Ford Puma. Modelul va fi produs la fabrica Ford de la Craiova

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2019 Știri auto

Ford a dezvăluit noul Ford Puma. Dimensiunile compacte ale acestui SUV oferă o gardă la sol ridicată şi o capacitate de încărcare de top în segment: 456 de litri.

Puma va beneficia de arhitectura sofisticată mild-hybrid

Clienţii noului Puma vor fi printre primii care vor beneficia de arhitectura sofisticată mild-hybrid – adaptată pentru a spori eficienţa de combustibil, adăugând la plăcerea de a conduce noul Focus un plus de putere şi receptivitate.

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid va optimiza eficienţa lui Puma la nivelul consumului de combustibil, oferind în acelaşi timp un răspuns incisiv şi performanţe ridicate, cu un vârf de putere de 155 CP. Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) înlocuieşte clasicul alternator, permiţând recuperarea şi stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării şi rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volţi răcit cu aer.

Oferit în variante de 125 CP şi 155 CP, sistemul inteligent de auto-reglare mild-hybrid monitorizează continuu modul în care vehiculul este utilizat pentru a determina când şi în ce măsură să încarce bateria şi când să utilizeze energia stocată de acumulator.

Clienţii pot alege dintr-o gamă avansată de motoare pe benzină – Ford EcoBoost şi diesel – Ford EcoBlue care vin standard echipate cu sistemul Auto Start-Stop, menit să reducă costurile de funcţionare şi cu o transmisie manuală în şase trepte.

Motoarele EcoBoost 1,0 litri de 125 CP utilizează primul sistem de dezactivare a cilindrilor disponibil pe un motor cu trei cilindri, care opreşte automat unul dintre cilindri motorului atunci când nu este necesar ca acesta să funcţioneze la capacitate maximă, cum ar fi în cazul coborârii sau a rulării în viteze de croazieră. Sistemul poate să decupleze sau să cupleze un cilindru în 14 milisecunde, contribuind la obţinerea emisiilor de CO2 anticipate de la 128 g / km şi la un consum de combustibil eficientizat de la 5,6 l / 100 km.

O opţiune de propulsie diesel şi o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi şapte trepte va fi de asemenea disponibilă după lansare.

VIDEO

Tehnologii ce inspiră încredere

Puma utilizează 12 senzori ultrasonici, trei radare şi două camere amplasate în jurul maşinii, pentru a oferi o gamă de tehnologii prezentate sub umbrela Ford Co-Pilot360. Acestea îmbunătăţesc nivelul de protecţie, şofatul şi parcarea, fiind proiectate pentru a face experienţa de condus mai sigură şi confortabilă.

Disponibil în varianta de cutie automată de viteze cu şapte trepte, sistemul Adaptive Cruise Control cu funcţia Stop & Go, Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) şi Sistemul de centrare pe mijlocul benzii ajută vehicului să menţină o distanţă confortabilă de condus faţă de vehiculele din faţă. 

Interior inovator şi luxos

Scaunele din faţă ale lui Puma, primele cu masaj lombar din segment, revitalizează muşchii obosiţi şi contribuie la deplasări mai relaxante. Sistemul de masaj cu trei baloane de presiuneare trei setări de intensitate şi direcţii reglabile de rulare.

Modelul vine cu un acoperiş panoramic cu deschidere totală, care cuprinde două geamuri din sticlă durificată, creează o senzaţie mai spaţioasă şi mai aerisită pentru pasageri.

Permiţând şoferilor să fie mereu la curent cu munca şi viaţa socială,caracteristicile inovatoare includ o zonă de încărcare wireless pentru reîncărcarea fără efort a smartphone-urilor în timpul călătoriilor. Eliminând necesitatea de a ocupa una dintre cele două intrări USB ale lui Puma cu un cablu de încărcare, zona, aflată chiar sub panoul de bord, detectează dispozitive compatibile pentru a iniţia automat încărcarea.

Dispozitivele pot rămâne conectate prin Bluetooth la sistemul de infotainment SYNC 3 al Ford, în timp ce utilizează încărcarea wireless, permiţând şoferilor Puma să controleze dispozitivele audio, navigaţie şi smartphone-urile conectate utilizând comenzi vocale simple. Sistemul oferă compatibilitate Apple CarPlay şi Android Auto ™ fără costuri suplimentare şi este susţinut de un ecran tactil central de 8 inch, care poate fi operat cu ajutorul gesturilor de glisare.

Disponibil pe Puma, pachetul audio B&O Sound System a fost gândit pentru a asigura o experienţă audio premium, indiferent de condiţiile de condus.

În plus, un cluster digital complet configurabil de 12,3 inch permite şoferilor să personalizeze şi să prioritizeze afişarea informaţiilor, inclusiv tehnologia de asistenţă a şoferului şi notificările prin satelit. Cluster-ul utilizează tehnologia free-form pentru a permite margini superioare curbate, rezultatul fiind un design interior unitar. Soluţia free-form integrează circuitele în ecran, permiţându-le designerilor să modeleze display-ul în forme atipice care ies din tiparul tradiţionalului design dreptunghiular.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide