Proteste la Salonul Auto de la Frankfurt: „STOP SUV”, „Nu ne putem înlocui plămânii”

Autor: Marius Vișan 16 sept. 2019 Știri auto
Proteste la Salonul Auto de la Frankfurt: „STOP SUV”, „Nu ne putem înlocui plămânii”

Mii de oameni au luat cu asalt străzile din Frankfurt, pentru a protesta faţă de industria auto a Germaniei, aceasta fiind acuzată că ar avea un rol imens în distrugerea climei şi a amplificării încălzirii globale. În cadrul manifestaţiilor, mai mulţi protestatari au blocat două intrări de la Salonul Auto de la Frankfurt, scrie MEDIAFAX.

„Distrugătorii climei”

Activiştii au blocat, duminică, intrarea principală a Salonului AUTO de la Frankfurt, pentru a protesta faţă de „distrugătorii climei”, produşi de industria auto.

Autorităţile susţin că în jur de 15.000 de oameni, inclusiv mulţi ciclişti, au participat la marş, potrivit Reuters. Greenpeace, unul dintre organizatorii protestelor, spune că aproximativ 25.000 de oameni au participat, 18.000 dintre aceştia fiind ciclişti.

Sâmbătă, câteva mii de persoane au protestat în faţa Salonului AUTO şi au fost văzuţi afişând pancarte cu mesajele „STOP SUV”, „SUV NU ESTE COOL” şi „Nu ne putem înlocui plămânii”.

Grupurile de mediu susţin că autoturismele din ce în ce mai mari şi mai puternice, precum SUV-urile, sunt printre cele mai dăunătoare modele de maşini.

Citeşte şi

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

BMW Concept 4, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 – GALERIE FOTO

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Primele imagini cu noua electrică Volkswagen ID.3 de la Frankfurt – FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide