Volkswagen a amânat decizia de a construi o fabrică în Turcia. Numele României este din nou amintit

Autor: Marius Vișan 15 oct. 2019 Știri auto
Volkswagen a amânat decizia de a construi o fabrică în Turcia. Numele României este din nou amintit

Grupul Volkswagen a amânat decizia finală de a construi o fabrică de maşini în Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pe fondul criticilor internaţionale privind operaţiunea militară a ţării în Siria, scrie autonews.com.

„Urmărim cu atenţie situaţia actuală şi privim cu îngrijorare modul cum evoluează lucrurile în acea parte a lumii”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al companiei VW.

La începutul acestei luni, VW a anunţat că va construi o fabrică în provincia Manisa, Turica compania declarând atunci că se află în ultimele etape de negociere.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică că i-a spus preşedintelui turc Tayyip Erdogan că ofensiva din Siria trebuie oprită, deoarece riscă să creeze o criză umanitară.

Ţările Uniunii Europene au convenit luni să limiteze exporturile de arme către Turcia, în timp ce preşedintele american Donald Trump a impus sancţiuni Turciei

Fabrica turcească era programată să construiască modelele VW Passat şi Skoda Superb, cu o capacitate de producţie maximă anuală de 300.000 de vehicule. Începerea producţiei sale a fost programată pentru 2022.

VW a ales Turcia pentru construirea fabricii mulţumită „condiţiilor macroeconomice pozitive”, incluzând o populaţie de 80 de milioane.

Înainte de Turcia VW a luat în considerare Bulgaria, Serbia, România şi nordul Africii ca locaţie unde ar putea deschide următoarea uzină de maşini.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide