Patru sfaturi utile pentru întreţinerea unei maşini

Autor: Marius Vișan 15 oct. 2019 Utile
Patru sfaturi utile pentru întreţinerea unei maşini

O maşină funcţionează bine atât timp cât ai grijă de ea. Operaţiunile de prevenire a uzurilor nu sunt greu de făcut şi dacă vei avea în vedere următoarele sfaturi, te vei bucură de maşină mai mult timp. Iată lucrurile de care trebuie să ţii cont:

Schimbarea filtrului de aer pentru întreţinerea maşinii

Un element care influenţează performanţele motorului maşinii este filtrul de aer. Dacă filtrul este îmbâcsit, maşină va avea un consum mai mare de combustil, iar motorul va răspunde greu.

Intervalul în care acest filtru trebuie schimbat este specificat de către producătorul maşinii. Ţine cont de această specificaţie şi mergi în service pentru a-l schimbă dacă este nevoie. Motorul îţi va mulţumi şi va funcţiona mai bine.

Desigur că, intervalul de timp la care acesta trebuie schimbat are legătură cu mediul în care maşină rulează. În cazul în care maşină este ţinută într-un mediu cu mult praf, timpul de schimbare al sau va fi mai redus decât atunci când atuomobilul se află într-un mediu curat.

Plăcuţele de frână

Plăcuţele de frână sunt elemente care se uzează cel mai rapid. În general, uzură acestora este cauzată şi de stilul de condus. Este recomandat să fie verificată constant grosimea acestora, să nu aşteptaţi până în momentul în care se ajunge la metal. Dacă nu veţi ţine cont de această indicaţie, discurile sunt cele care se vor uza prematur şi veţi fi nevoiţi să le schimbaţi, iar costurile pentru schimbarea acestora vor fi mai mari decât cele ale plăcuţelor.

Uleiul de motor

Un lichid esenţial pentru bună funcţionare a maşinii tale este uleiul de motor. Este necesar să verifici dacă ai suficient ulei, lucru ce se poate realiza uşor, cu ajutorul jojei. Să schimbi uleiul mai repede decât o menţionează constructorul maşinii poate fi unul sănătos, mai ales în cazul în care circuli des cu maşină.

Lichidului servo-direcţiei

Maşinile dotate cu servo-direcţie hidraulică presupun urmărirea nivelului lichidului servo-direcţiei. Pe rezervorul lichidului este marcată limita minimă/maximă. Dacă lichidul scade sub limita minimă, trebuie să-l completezi cu lichid, dar care trebuie să fie acelaşi cu cel recomandat de producător. Dacă nivelul este mult sub limita minimă, iar volanul ţine atunci când virezi, trebuie să mergi către un service.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide