WTCC 2012 Portimao: Dublă pentru Chevrolet în Portugalia

Publicat: 04 06. 2012, 14:28

Cursa 1:

Gabriele Tarquini a plecat din pole position, dar a avut un start slab şi a fost depăşit rapid de campionul en-titre Yvan Muller. Italianul nu a putut să revină şi astfel Muller câştiga prima cursă din Portugalia. Ultimul loc de pe podium a fost ocupat de Robert Huff, urmat de Norbert Michelisz, câştigătorul Yokohama Trophy.

Chiar dacă a plecat de pe poziţia a noua, Alain Menu a terminat prima cursă pe locul cinci aducând puncte importante pentru Chevrolet în clasamentul constructorilor. A doua jumătate a Top 10 este completată de piloţii: Tom Coronel, Tiago Monteiro, Alberto Cerqui, Pepe Oriola şi Alex Macdowall.

Cursa 2:

Alain Menu a făcut o cursă extraordinară la volanul maşinii lui Michael Villant. Elveţianul a preluat conducerea cursei încă din primul viraj şi s-a desprins de principalii competitori pe care i-a lăsat să se lupte pentru poziţia a doua. Pepe Oriola şi Tom Coronel s-au ocupat de spectacol, luptându-se uşă în uşă pe tot parcursul cursei. La final, Oriola a fost câştigător şi se clasa pentru prima dată pe podium, o performanţă uimitoare pentru tânărul de 17 ani.

Locul patru a fost motivul duelului dintre Yvan muller, Gabriele Tarquini şi Robert Huff. Tupă cele 11 tururi oridinea arăta astfel: Rob Huff, Yvan Muller şi Alberto Cerquini. După ce a dus o luptă crâncenă cu cele două modele Chevrolet, Tarquini a abandonat în turul opt în urma unui accident. Ultimii piloţi din Top 10 sunt: Alex Macdowall, Tiago Monteiro, Franz Englster, şi Norbert Michelisz.

Următoarea etapă din WTCC va avea loc pe data de 22 iulie în Brazilia.