Ferrari ameninţă că lasă Formula 1

Publicat: 13 05. 2009, 08:57

 Pentru a adăuga şi mai mult condiment şi a nivela raporturile de forţe din Formula 1 FIA a anunţat că începând cu 2010 va limita bugetele participanţilor la Formula 1 la 45 de milioane de euro. Ferrari o echipă cu fonduri mult mai mari a reacţionat prompt şi a declarat că, dacă această regulă se va păstra, nu se vor mai alinia la startul grand prix-urilor de anul viitor.  Cei de la Ferrari sunt de acord cu o reducere progresivă a costurilor şi şanse egale pentru toate echipele, dar nu cu o abrogare aşa bruscă, adică începând de anul viitor.

Actualul sezon a prins Ferrari total nepregătită şi introducerea unei limite de buget de 45 de milioane de euro ar însemna ca Scuderia să aibă şi mai puţine şanse de a recupera terenul pierdut. Ferrari nu este singura echipă nemulţumită de noile reguli, Toyota, Red Bull şi Toro Rosso fiind alte team-uri care şi-au exprimat indignarea legat de evoluţia Formulei 1.

Despre această controversă Max Mosley consideră că F1 va supravieţui fără emblematica Ferrari, dar ar fi un moment trist ieşirea din cursă a Scuderiei. Pe de altă parte, Bernie Ecclestone este mai realist, considerând că Ferrari nu doreşte cu adevărat să plece din Formula 1 şi că nici FIA nu concepe ca Ferrari să iasă din joc. Echipa italiană mai are termen de gândire până pe 29 mai, atunci când se vor încheia înscrierile pentru sezonul 2010.