Pilot de Formula 1 prins de radar

Publicat: 18 12. 2007, 16:28

Sau poate a fost inspirat de personajul lui Samy Naceri, protagonistul din seria franţuzească Taxi, şi şi-a propus să testeze vigilenţa Poliţiei din Hexagon. Spre deosebire de simpaticul personaj, care reuşea cu un Peugeot să "dribleze" echipajele pornite în urmărire, pilotul de la McLaren nu a reuşit să se facă nevăzut cu un Mercedes CLK.

Lăsând gluma de o parte, conform ediţiei electronice a cotidianlui britanic Times, Hamilton a fost înregistrat pe radar cu 196 km/h pe autostradă în apropierea oraşului Laon. Oamenii legii i-au suspendat dreptul de a conduce timp de o lună, i-au acordat o amendă de 600 de euro şi i-au reţinut maşina, oferindu-i o plimbare cu maşina de patrulă până la hotelul la care a fost cazat. Conform ofiţerilor care l-au escortat, Hamilton a fost foarte cooperant şi a reacţionat respectuos, în momentul în care a fost tras pe dreapta.

Un oficial al echipei de  Formula 1 a declarat că Hamilton a primit o sancţiune în calitate de şofer şi că acest lucru nu îi va atrage penalizări din partea McLaren şi nici nu îi va afecta promiţătoarea carieră din motorsport