Raliul Sibiului Pirelli 2008 la final

Publicat: 21 07. 2008, 18:22

Ediţia a V-a a Raliului Sibiuliu Pirelli desfăşurată anul acesta intre 17-19 iulie s-a încheiat după cei 400 de km parcurşi de echipe în cele 2 zile în care rezistenţa maşinilor  a fost pusă la grea încercare. Cele 11 probe speciale au provocat schimbări în clasament pe parcursul celor 2 zile. Dacă la finalul primelor 3 probe desfăşurate în prima zi pe locul I se aflau David Claudiu şi Beldie Mihaela la finalul competiţiei aceştia au ocupat doar locul 2. Locul 3 a fost câştigat de cuplu maghiar de piloţi Gergo  Szabo şi Zoltan Kohler.

Piloţii au avut de înfruntat o vreme a extremelor, soarele torid făcându-şi apariţia în prima parte a competiţiei, pentru ca în partea a doua o ploaie mocănească să testeze rezistenţa echipelor. Deşi o porţiune de coborâre în noapte a fost desfiinţată conform noilor norme ale FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv), traseul a fost la fel de dificil ca şi în alţi ani, până la finalul competiţiei fiind înregistrate mai multe abandonuri.

Raliul de anul acesta a însemnat victorie pentru echipele: Hiparion I  din care au făcut parte şi finalndezii Jarkko-Mikko concurând cu un Mitsubishi EVO 9 (locul I) , Napoca R.T.Silver (locul II) şi Napoca R.T.Red (locul III). Din cele 45 de echipe care au luat startul doar 20 au trecut linia de sosire.