Permisele și certificatele de înmatriculare vor fi livrate în continuare prin Poșta Română

Publicat: 23 11. 2020, 16:29
Actualizat: 23 11. 2020, 16:29

Permisele și certificatele de înmatriculare vor fi livrate în continuare prin Poșta Română, după ce compania a reînnoit contractul cu RAPPS. Asta înseamnă că românii vor trebui să își ridice singuri permisul în continuare, nu de la biroul de permise, ci de la oficiul poștal.

Intră în Galeria FOTO

Pentru cei care nu și-au comandat încă nimic din China, Poșta Română este instituția aia a cărei siglă o vezi pe unele spații comerciale, dar nu știi ce se întâmplă acolo dincolo de faptul că nu are calculatoare și nici posibilitatea de plată cu cardul. Pentru ceilalți, este un serviciu încremenit în evul mediu, care de cele mai multe ori nu livrează nimic, decât avize care te anunță că trebuie să stai la coadă la ei la ghișeu.

În absența unui contract cu statul, această instituție retrogradă pur și simplu ar fi dispărut de multă vreme, lăsând locul altor companii competitive pe piața livrărilor de colete. În loc să se întâmple acest lucru, Poșta Română este ținută în viață prin diverse artificii, spre deliciul puținilor pensionari care mai primesc banii în plic de la factorul poștal. Ca să vă faceți o idee, Poșta Română este instituția care a anunțat ca realizare excepțională livrarea coletelor cu mașina spre Europa.

Luni, Poșta Română a anunțat o nouă realizare deosebită, ș anume prelungirea contractului cu RAPPS pentru livrarea „la domiciliul solicitanților” a permiselor de conducere și al certificatelor de înmatriculare. După cum se laudă în comunicat, Poșta Română a suflat acest contract de sub nasul „celei mai mari firme de curierat din țară”. În traducere, asata înseamnă că în loc să primiți permisul la ușă de la un curier, va trebui să mergeți în continuare la poștă ca să-l ridicați de la ghișeu.

Permisele de conducere vor fi livrate în continuare prin Poșta Română. Ce înseamnă asta

Potrivit unui comunicat al Poştei Române, valoarea contractului cu RAPPS este de peste 27 milioane de lei. În baza acestuia, CNPR va livra aproximativ 4.800.000 de trimiteri în următorii doi ani. Anticipăm un număr egal de români nervoși că trebuie să iasă din casă ca să stea la coadă la poștă.

Anterior, furnizorul RAAPPS a fost tot Poşta Română, care a câştigat, în anul 2017, un contract în urma unei licitaţii la care a participat şi una dintre cele mai importante firme de curierat din România. La procedura de anul acesta s-au înscris aceleaşi două companii, iar Poşta Română a avut, din nou, oferta câştigătoare.

„Dacă, în anii anteriori, preţul ofertat făcea diferenţa între Poşta Română şi companiile concurente, de data aceasta compania a câştigat contractul obţinând cel mai bun punctaj la factorii de
evaluare calitativi şi financiari. Este a doua oară când câştigăm în faţa celei mai mari firme de curierat din ţară, ceea ce demonstrează că Poşta Română este din ce în ce mai pregătită să
concureze, de la egal la egal, cu orice furnizor de servicii de curierat”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Desigur, o să-l credem pe directorul Poștei Române atunci când nu va mai exista nevoia de a ridica un colet de la poștă, iar acestea vor fi livrate toate la ușa destinatarului, așa cum face orice companie de curierat, oricât de puțin competitivă. Sau când întreaga activitate a Poștei Române va fi informatizată. Până atunci, trăind din contracte cu statul, Poșta Română nu are cum să concureze „de la egal la egal” cu nimeni care operează pe piața liberă.