Calculator taxa auto timbru de mediu 2013

Din data de 15 martie 2013 a intrat în vigoare noua taxă auto 2013, denumită Timbru de Mediu 2013 şi care înlocuieşte precedenta taxă de poluare din 2012 (calculatorul pentru noul timbru de mediu îl aveţi mai sus).

Principalele modificări ale noului timbru de mediu 2013 ţin de diferenţierea maşinilor în funcţie de motorizare, cele cu motoare diesel fiind taxate mai scump decât cele pe benzină.

Apoi timbrul de mediu trebuie plătit la noua înmatriculare şi de cumpărătorii maşinilor second hand înmatriculate înainte de 2007 şi pentru care nu s-a plătit taxa auto la momentul primei înmatriculări.

Noul calculator de timbru de mediu mai presupune şi o reducere a taxei pentru maşinile mai vechi, având norme de poluare Euro 2, Euro 1 şi non-Euro, acestea având cuantumul taxei auto mai redus decât în cazul taxei de poluare din 2012.

Nu în ultimul rând, maşinile electrice, hibride şi care sunt conforme viitoarelor norme de poluare Euro 6 sunt degrevate de plata timbrului de mediu 2013.

VECHIUL CALCULATOR TAXĂ AUTO 2012

 

Din ianuarie 2012 a intrat în vigoare noua formă de calcul pentru taxa auto 2012. Principala modificare a noii taxe de poluare este reducerea cu 25% a cuantumului taxei auto.

Vor rămâne scutite de taxa auto maşinile cu motorizări conforme Euro 6, precum şi maşinile cu propulsie hibridă sau electrică, indiferent că vorbim de maşini noi sau maşini second hand. De asemenea, rămâne valabilă reducerea de 25% pentru motoarele diesel dotate cu filtru de particule.

 

Articole despre taxa auto