Cum a ajuns un Ford Focus RS din 2016 să se vândă cu 550.000 de dolari. PLUS: Video acceleraţie 0-200km/oră

Autor: Marius Vișan 19 mai 2017 Galerii foto

Noul Ford RS de 350 CP este deja foarte lăudat de către iubitorii maşinilor puternice, deşi deocamdată se mulţumesc doar cu imagini şi clipuri video, RS fiind disponibil doar în stadiul de pre-comandă. Se aproximează că mai mult de 40.000 de dolari nu va costa. 

Bazându-ne pe numărul mare de pre-comenzi care s-au făcut, se pare că noul Focus RS va fi un succes masiv. Chiar şi aşa Ford nu se aştepta să vândă un RS pentru un preţ mai mare decât un Lamborghini Aventador, la o licitaţie care a avut loc weekend-ul trecut.

În cadrul unei licitaţii ţinute la Scottsdale Barrett-Jackson, un Ford Focus RS a fost vândut pentru extraordinara sumă de 550.000 de euro. Mai exact cumpăratorul a dat exorbitanta sumă doar pentru un tichet de pre-comandă, astfel reuşind să urce în lista de aşteptare a celor care s-au înscris deja. 

 

Având în vedere că livrările către clienţi ar trebui să înceapă, este de aşteptat ca cel care a cumpărat tichetul cu 550.000 de dolari să primească chiar primul exemplar scos la vânzare, dar acest lucuru nu a fost confirmat de organizatori. Toate fondurile strânse de la licitaţie se vor îndrepta spre o asociaţie care luptă împotriva diabetului. 

În clipul video de mai jos puteţi vedea de ce este în stare noul Ford RS. 

Click aici pentru Galeria Foto

Noua bestie din gama RS, este cel mai performant model din seria maşinilor sportive construite de Ford până în prezent. Sub capotă se găseşte un motor de 2.3 litri cu patru cilindrii, care dezvoltă 350 de cai putere, cu un cupl maxim de 440 Nm la 2.000 rpm, însă funcţia Overboost reuşeşte să urce valoarea cuplului până la 470 Nm vreme de 15 secunde. RS poate accelera de la 0 la100 km/h în doar 4.7 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 266 km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide