Buick Avenir Concept prefigurează o nouă limuzină americană de serie

Autor: Iulian Dnistran 13 ian. 2015 Concepte auto

Conceptul Buick Avenir a fost una dintre surprizele Salonului Auto Detroit 2015. O maşină imensă, care măsoară aproape 5,2 metri lungime şi aproape 2,0 metri lăţime (adică mai lungă decât un Mercedes-Benz S-Class) şi care ar trebui să ne arate viitorul modelelor de serie produse de marca auto deţinută de General Motors.

De fapt, Avenir (care înseamnă viitor în franceză) e o adevărată limuzină americană, designul său fiind influenţat de modele istorice ca Buick Riviera.

„Noua grilă a radiatorului e o interpretare modernă a unui design apărut pentru prima dată pe conceptul Wildcat II din 1954, care a distrus aşteptările publicului despre marca Buick”, a spus Michael Simcoe, vicepreşedintele departamentului de design de la General Motors.

Sub caroseria masivă se află un propulsor V6 pe benzină cu injecţie directă şi funcţie de dezactivare selectivă a cilindrilor, precum şi o transmisie automată cu nouă rapoarte care pune în mişcare toate cele patru roţi.

Este, dacă vrei, un fel de reinterpretare americană a conceptului Opel Monza, prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2013. Totodată, e un design care ar putea fi adaptat uşor pentru piaţa din Europa, unde ar putea deveni, într-un viitor îndepărtat, un rival pentru limuzina germană Volkswagen Phaeton.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide