Conceptul Ford Atlas propune designul viitorului Ford F-150

Autor: Iulian Dnistran 16 ian. 2013 Concepte auto

Americanii de la Ford au prezentat la Salonul Auto Detroit 2013 conceptul Atlas, care oferă câteva detalii despre cum ar putea arăta următoarea generaţie a pick-up-ului Ford F-150, modelul care, sub o formă sau alta, se află de aproape 40 de ani în topul celor mai bine vândute camionete din Statele Unite ale Americii.

Potrivit oficialilor companiei americane, conceptul Ford Atlas are parte de un motor EcoBoost „de ultimă generaţie” şi de câteva echipamente care ar putea intra în dotarea modelului de serie, precum jante şi grila radiatorului cu fante care se închid pentru a îmbunătăţi consumul de carburant, prize de curent electric în benă, cameră video cu unghi de 360 de grade şi faruri şi stopuri cu LED-uri.

Alte tehnologii montate pe conceptul Ford Atlas includ un sistem de asistenţă la cuplarea unei remorci şi un sistem de asistenţă pentru mersul în marşarier cu o remorcă ataşată. Cele două sisteme se folosesc de câţiva senzori pentru a afişa pe ecranul de pe consola centrală informaţii care să-l ajute pe şofer să facă cele două manevre rapid şi în siguranţă.

Pe lângă jantele şi grila radiatorului cu fante care se închid automat, conceptul Atlas mai are o trăsătură care are scopul de a îmbunătăţi fluxul de aer în mers şi, deci, de a obţine un consum de carburant mai scăzut. Este vorba despre ceea ce oficialii Ford numesc „baraj de aer”. Mai exact, conceptul Atlas are în partea din faţă un spoiler care coboară automat la viteze mari pentru a micşora garda la sol şi care stă în poziţia ridicată la viteze mici.

Potrivit Ford, modelele care au făcut parte din seria F (Ford F-Series) au dominat topul celor mai vândute camionete din Statele Unite ale Americii timp de 36 de ani şi au ocupat prima poziţie a topului celor mai vândute vehicule din SUA timp de 30 de ani.

Prima generaţie a seriei F de la Ford a fost construită între anii 1948-1952. Generaţia curentă, cea cu numărul 12, a fost introdusă în 2009.

Salonul Auto Detroit 2013 se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie 2013 în Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii.

Video Ford Atlas Concept:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide