Iată cum va arăta viitoarea maşină Toyota alimentată cu hidrogen: Toyota FCV

Autor: Adrian Mihălţianu 05 nov. 2013 Concepte auto

După ce Toyota a devenit cel mai cunoscut şi mai mare producător de maşini hibride, graţie modelului Prius, producătorul japonez îşi pregăteşte terenul pentru viitorul val al maşinilor cu hidrogen.

Iar maşina care se speră că va fi corespundentul lui Prius, ca succes, între maşinile alimentate cu hidrogen este prefigurată la Salonul Auto Tokyo 2013 de noul concept Toyota FCV.

De fapt, Toyota FCV e o evoluţie a precedentului concept FCV-R, de la Salonul Auto Tokyo de acum doi ani, modelul de serie urmând a apărea cel mai devreme în 2015 şi urmând a semăna foarte mult cu noul concept.

Faţă de Prius, Toyota FCV e o berlină de mari dimensiuni, având o lungime generoasă de 4,87 metri, în timp ce ampatamentul este de 2,78 metri, deci maşina ar trebui să le facă cu ochiul amatorilor de berline de clasă medie şi mare.

Din punct de vedere tehnic, sistemul de propulsie fuel-cell asigură o autonomie maximă teoretică de 500 km, ceea ce ar trebui să elimine temerile ţinând de autonomia prea redusă a actualelor maşini electrice. Dat fiind că se utilizează hidrogenul ca şi combustibil, emisiile nocive sunt zero.

Inginerii japonezi au optimizat sistemul, astfel încât hidrogenul este stocat în două rezervoare cu presiune de 70 MPa, în timp ce ”motorul” este mai compact, datorită unui inedit convertor, care asigură eficientizarea producerii curentului electric. Prin urmare, habitaclul poate acomoda patru pasageri şi bagajele acestora într-un confort foarte bun.

Estimările privind preţul viitoarei maşini cu hidrogen Toyota nu sunt chiar îmbucurătoare: se vehiculează o sumă de peste 50.000 de USD, ba unele zvonuri spun că s-ar putea apropia chiar de 100.000 USD. Prin urmare, modelul de serie Toyota FCV ar putea fi un viitor concurent al berlinei Tesla Model S.

Voi ce preferaţi:

MAŞINILE CU HIDROGEN SAU MAŞINILE ELECTRICE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide