Primele imagini oficiale cu BMW X4 Concept, fratele mai mic al lui BMW X6

Autor: Iulian Dnistran 19 apr. 2013 Concepte auto

Germanii de la BMW au publicat primele imagini oficiale cu conceptul unui nou SAC (Sports Activity Coupe), denumit X4. BMW X4 Concept păşeşte pe urmele primului SAC din istoria producătorului german – BMW X6 – şi se vrea o maşină care combină un caracter puternic cu dinamismul specific gamei X de la BMW.

Conceptul X4 al nemţilor are aproape aceeaşi lungime ca SUV-ul compact X3, însă e mai lat şi mai scund decât acesta.

În partea din faţă a maşinii, grila radiatorului specifică BMW are, de-o parte şi de alta, faruri full-LED a căror forme sunt o reinterpretare a celor două contururi circulare specifice mărcii bavareze.

Jantele din aliaj de 21 de inci, vopsite în două culori, sunt acoperite de aripile laterale foarte mari, pătrăţoase, specifice maşinilor din gama X de la BMW. Germanii spun că acest design subliniază atitudinea sportivă a maşinii şi ampatamentul mare şi, în acelaşi timp, oferă o platformă de prezentare pentru sistemul de tracţiune integrală xDrive.

În partea din spate, BMW X4 concept arată foarte similar cu fratele său mai mare – BMW X6 – cu o lunetă plasată la un unghi de aproximativ 45 de grade faţă de sol şi un set de stopuri care acoperă colţurile maşinii.

Conceptul BMW X4 va deveni o maşină de serie la începutul lui 2014, când producţia noului model este programată să înceapă la fabrica BMW Spartanburg din Statele Unite ale Americii, aceeaşi fabrică în care se construiesc X3, X5 şi X6.

Cu X4, BMW încearcă să exploreze o nouă nişă din industria auto, în care cel de-al doilea SAC al bavarezilor nu va avea nici un duşman direct, cel puţin deocamdată.

Update video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide