Renault Duster Oroch Concept este pick-up-ul pe care ni-l dorim toţi

Autor: Andrei Ştirbu 29 oct. 2014 Concepte auto

Renault Duster Oroch este „un exerciţiu stilistic pentru un pick-up recreaţional”, conform declaraţiei oficialilor Renault. Oroch Concept a fost prezentat în cadrul salonului auto din Sao Paulo şi are ca rol testarea reacţiei publicului sud-american la vederea unui Duster pick-up. Şi, faţă de Dusterul pick-up pe care îl avem la noi în ţară, acesta vine cu spaţiu interior pentru cinci pasageri.

Segmentul pick-up acaparează nu mai puţin de 75% din totalul pieţei sud-americane, cu peste 900.000 de modele vândute anual, iar strategia Renault este aceea de a-şi însuşi un procent cât mai mare din acest segment disputat.

Fiind nu mai mult decât un exerciţiu vizual (deocamdată, cel puţin) dezvoltat de către centrul de design Renault din Sao Paulo, Oroch Concept nu vine cu date exacte în ceea ce priveşte partea tehnică, ci mai degrabă încearcă să impresioneze estetic. 

Dacă jantele de 18 inci nu ţi se par o noutate absolută pentru Duster – piaţa aftermarket are multe oferte de genul – atunci acoperişul panoramic, camerele video pentru marşarier şi scaunele cu tehnologie Cover Carving sunt, fără îndoială, noutăţi pentru model. Cover Carving presupune adăugarea unui strat de spumă în scaune, asigurând folosirea extensivă fără deteriorare puternică. 

Nu se ştie dacă versiunea de serie Oroch (căci credem cu tărie că va exista una) va depăşi graniţele Americii de Sud, însă suntem curioşi dacă te-ar tenta un Duster pick-up în patru portiere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide