VIDEO: Maşina-miriapod a anilor ’70

Autor: Adrian Mihălţianu 14 mai 2014 Concepte auto

Anii ’70 au fost o perioadă foarte frumoasă, cu plete, blugi evazaţi, încheierea războiului din Vietnam şi nu mai puţin de două crize mondiale ale petrolului. Totodată, a fost o perioadă în care producătorii de automobile au făcut suficiente experimente mai mult sau mai puţin interesante.

Un astfel de experiment a fost făcut şi de firma de anvelope Michelin, care a luat un Citroën DS şi l-a transformat într-un monstru cu 11 roţi a cărui scop a fost de a testa pneurile destinate vehiculelor comerciale.

Ciudată, dar şi-a făcut treaba

Mai exact, în anul 1972, modelul francez cunoscut pentru eleganţa sa a devenit o maşinărie bizară, dotată cu două motoare Chevy V8 scrie carthrottle.com. Unul dintre motoare trimitea puterea către cele şase roţi din spate, în vreme ce al doilea motor se ocupa de o singură roată, localizată în interiorul maşinii, pe care era montată o anvelopă de camion ce trebuia testată. Cele patru roţi din faţă asigurau direcţia.

Iată şi roata de camion din interior

Greutatea maşinii-miriapod era, potrivit videoclipului de mai jos, de nouă tone, suficient pentru a pune la încercare un pneu destinat vehiculelor comerciale.

Totodată, pe lângă greutatea impresionantă, Citroën-ul făcut de Michelin putea atinge o viteză maximă de 170 km/h, în vreme ce transmisia era automată cu convertor de cuplu.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide