5 dotări care pot să facă diferenţa dintre VIAŢĂ ŞI MOARTE

Autor: ProMotor 15 mart. 2016 Știri auto
5 dotări care pot să facă diferenţa dintre VIAŢĂ ŞI MOARTE

 


Siguranţa la volan este un aspect foarte important atunci când dorim să cumpărăm o maşină. Indiferent că vorbim despre un autovehicul nou sau second hand iată cinci dotări care pot să facă diferenţa dintre viaţa şi moarte.

1. ABS şi ESP

ABS-ul (Anti-lock Braking System) împreună cu ESP-ul (Electronic Stability System) aduc un plus de manevrabilitate şi siguranţă maşinii atunci când şoferul nu adaptează viteza înainte de intrarea într-un viraj sau se deplasează pe suprafeţe cu aderenţă scăzută.

2. Airbag-uri laterale

Rolul acestor airbag-uri, împreună cu cele frontale, este de a mări siguranţa pasivă şi de a proteja ocupanţii maşinii în caz de impact lateral. Pe lângă protejarea pasagerilor de forţa loviturii, airbag-ul lateral protejează şi de eventualele fragmente care s-ar putea desprinde în urma impactului.

3. Senzori de parcare

Chiar dacă aveţi un simţ al spaţiului foarte bine dezvoltat, senzorii de parcare sunt foarte practici şi vă pot scuti de o serie de neplăceri. Chiar pot să „salveze” sume considerabile de bani. Senzorii de parcare nu sunt o dotare foarte scumpă, însă acest aspect este discutabil. Totul depinde de complexitatea sistemului.

4. Conexiunea Bluetooth

Conexiunea Bluetooth este un sistem de securitate foarte important atunci când vorbim despre elemente care pot să prevină un accident. Au fost efectuate o sumedenie de studii care arată un singur lucru: vorbitul la telefon fără un sistem de tip „hands free” (mâini libere) este unul din factorii importanţi în producerea accidentelor.

5. Proiectoarele de ceaţă

Proiectoarele de ceaţă sunt gândite să ofere vizibilitate într-un mediu ceţos. Practic, proiectoarele de ceaţă au un dublu rol: să vezi şi să fii văzut. Pe o ceaţă densă, fiecare metru de vizibilitate poate să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte.
 


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide