A început să se dea amenzi usturătoare pentru taximetriştii care nu respectă regulile

Autor: Marius Vișan 22 feb. 2018 Știri auto
A început să se dea amenzi usturătoare pentru taximetriştii care nu respectă regulile

Taximetristul care, zilele trecute, a refuzat să pornească aparatul de taxat şi care a avut un limbaj indecent faţă de un client a fost amendat cu 5.000 de lei. Incidentul s-a petrecut pe Splaiul Independenţei, intersecţie cu strada Şelari, în care a fost implicat un taximetrist care a refuzat să pornească aparatul de taxat şi a avut un limbaj indecent faţă de un client.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au efectuat o serie de verificări în urma cărora s-a constatat că taximetristul în cauză utiliza o autorizaţie de transport care nu îi aparţinea şi nu avea contract de muncă, nefiind angajat al transportatorului autorizat.

Citeşte şi Una dintre condiţii i-a descalificat direct pe ardeleni din competiţie

Concret, autoturismul în cauză este înmatriculat în judeţul Ilfov, iar autorizaţia de taxi era emisă de Primăria oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, pentru un transportator autorizat PFA, care deţine şi autorizaţie de transport. Cu toate acestea, la volanul maşinii se afla un alt conducător auto, care nu este angajat al transportatorului autorizat şi nu era înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă un contract individual de muncă. 

Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au informat Poliţia Locală Voluntari în privinţa rezultatelor controlului, iar conducătorul auto implicat a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Pe lângă amendă a fost întocmită o adresă către Autoritatea Rutieră Română pentru reţinerea certificatului de atestare profesională. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide