Această replică de Ferrari atinge 650km/oră – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 08 iul. 2016 Știri auto

 


Insanity, cum a fost denumită de proprietar, este maşina care ilustrează cel mai bine cuvântul nebunie. 

Aceasta a fost construită de un canadian pe nume Ryan McQueen pentru care o singură turbină Rolls-Royce nu a fost destul. Aşa că el a cumpărat două şi le-a montat pe o singură maşină. Pentru a le achita a vândut un Corvette din colecţia personală, scrie Motor1.com.

McQueen s-a apucat să fabrice un şasiu capabil să susţină forţa uriaşă a motoarelor, în ciuda faptului că nu avea experienţă în inginerie, ba mai mult, la început nici nu ştia să folosească aparatul de sudură.

De asemenea, el însuşi a creat caroseria pe care a reuşit să o reproducă destul de bine. Evident, dimensiunile sunt departe de cele ale unui Enzo real, dar proporţiile sunt destul de exacte.

12 ani şi 69.000 de dolari au fost necesari pentru construirea maşinii, dintre care şapte ani doar pentru realizarea şasiului şi a caroseriei.

„Nebunia” are o greutate de 1.723 de kg şi poate atinge o viteză maximă de 650 de km/h. 

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide