Americanii au făcut un orăşel special pentru testarea maşinilor autonome: Mcity

Autor: Iulian Dnistran 27 iul. 2015 Știri auto
Americanii au făcut un orăşel special pentru testarea maşinilor autonome: Mcity

Mcity este numele primului orăşel creat special pentru testarea maşinilor autonome ale viitorului. Construit de Universitatea din Michigan (Statele Unite ale Americii) în colaborare cu nume importante din industria auto, precum Ford, General Motors şi Toyota, Mcity a costat 10 milioane de dolari americani şi oferă toate scenariile posibile pe care le-ar putea întâlni în realitate o maşină care se conduce singură.

Potrivit site-ului oficial al universităţii, terenul conţine drumuri asfaltate şi marcate corespunzător, intersecţii, semne de circulaţie, semafoare, faţade de clădiri, trotuare şi obstacole care simulează construcţii în desfăşurarea. Totodată, pentru a reflecta cât mai bine realitatea, există semne de circulaţie murdărite cu graffiti, unele marcaje sunt şterse, faţadele pot fi mutate şi schimbate, iar unele drumuri sunt acoperite cu pietriş.

Pe lângă testarea maşinilor autonome, în Mcity vor fi puse la treabă şi tehnologiile care le permit automobilelor să comunice între ele sau cu mediul înconjurător.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide