Benzina şi motorina s-au ieftinit, dar adevăratele scăderi urmează de la 1 ianuarie 2016 şi 2017

Autor: ProMotor 09 dec. 2015 Știri auto
Benzina şi motorina s-au ieftinit, dar adevăratele scăderi urmează de la 1 ianuarie 2016 şi 2017

 

Petrom a ieftinit din nou motorina şi benzina comercializate în staţiile proprii, cu cinci bani pe litru. Preţurile carburanţilor au coborât la minimele ultimilor ani: benzina a scăzut sub 5 lei în mai multe staţii Petrom din Bucureşti, iar motorina a ajuns în cea mai ieftina benzinărie din ţară la 4,64 lei/litru (Odorheiu Secuiesc, Strada Beclean nr. 284). Scăderile vin pe fondul prăbuşirii preţului petrolului, ajuns la minimul ultimilor şapte ani, în jur de aproximativ 37 de dolari/baril, informează Economica.net

Citeşte şi Numerele auto între YAD şi SEX. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toţi

Citeşte şi VIDEO – Noua maşină a Regelui Mihai

În staţia din Şoseaua Alexandriei, sectorul 5, motorina standard costă 4,89 lei pe litru, iar benzina standard are un preţ de 4,97 lei pe litru, în timp ce, pe Şoseaua de Centură, comuna Chitila, motorina costă 4,91 de lei pe litru. În strada Jiului, sectorul 1, motorina costă tot 4,91 lei pentru un litru lei pe litru.

În Odorheiu Secuiesc motorina standard costă 4,64 lei/litru, la cea mai ieftină benzinărie Petrom din ţară.

În staţia de pe DN 2A, nr. cadastru 910, Slobozia, motorina standard costă 4,76 lei/litru, iar benzina a ajuns la 4,89 lei/litru.

În Moldova, în localitatea Buhuşi, motorina costă 4,8 lei/litru, iar benzina a ajuns la 4,87 lei/litru. De altfel, în Moldova preţul benzinei este cel mai mic din ţară.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă. În ultimele cinci luni, motorina a pierdut peste 90 de bani pe litru, iar benzina aproximativ la fel.

Citeşte şi VIDEO. Întâmplare uimitoare în Bucureşti. Un bărbat a fost reţinut cu forţa de controlorii RATB

Citeşte şi FOTO. Unde şi-a montat un bucureştean instalaţia GPL

Ce preţ vor avea benzina şi motorina de la 1 ianuarie 2016, când scade TVA. Cât s-ar fi ieftinit dacă s-ar fi renunţat şi la supraacciză

Codul Fiscal prevede o micşorare a TVA cu 4 puncte procentuale, de la 24% la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016. Supraacciza din carburanţi, 7 cenţi pe litru, rămâne în vigoare, iar eliminarea ei este prevăzută cel mai devreme la 1 ianuarie 2017, informează Economica.net. Pentru că TVA scade, vânzătorii de carburanţi vor ajusta şi ei preţurile produselor comercializate.

La un preţ de 5 lei pe litru, scăderea TVA va antrena o ieftinire de până în 20 de bani. 

O reducere puternică ar urma şi de pe urma eliminării supraaccizei, de 7 cenţi pe litru. La un preţ de 5 lei pe litru, eliminarea ei ar antrena o scădere de aproximativ 31-32 de bani.

Supraacciza la carburanţi aduce aproximativ 2,6 miliarde lei la bugetul de stat. Taxele şi accizele datorate statului reprezintă mai mult de jumătate din preţul unui litru de carburant.

Citeşte şi GALERIE FOTO. D33, un concept italienesc care trebuia să relanseze Dacia

Citeşte şi Ai cumpărat o maşină? Uite paşii pentru înmatricularea ei, în funcţie de tipul de achiziţie

 
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide