Bugatti lansează o nouă ediţie limitată în China, Veyron Grand Sport Wei Long

Autor: Iulian Dnistran 26 apr. 2012 Știri auto

După cum bine ştim, piaţa chineză atrage de la an la an tot mai mulţi producători auto. Bugatti a lansat cu ocazia Salonului Auto de la Beijing modelul unicat, Veyron Grand Sport Wei Long, un tribut adus Anului Dragonului, asemenea ediţiei speciale Aston Martin Dragon 88.

Modelul unicat, Wei Long este derivat din roadster-ul Grand Sport şi dispune de acelaşi motor W16 de 8,0 litri ce dezvoltă o putere uimitoare, de 1200 CP la 6400 RPM şi un cuplu motor de 1500 Nm între 3000 şi 5000 RPM. Aceste cifre ajută supercarul germano-francez să ajungă de la 0 la 100km/h în doar 2,6 secunde şi la o viteză maximă de 410 km/h, făcându-l cel mai rapid roadster din lume.

Bugatti a colaborat la realizarea modelului Wei Long, cu specialiştii de la Königliche Porzellan Manufaktur. Modelul unicat se remarcă la prin culoarea albă şi pielea de culoare roşie de la interior. Atăt la exterior cât şi la interior găsim numeroase elemente din cultura chineză scultpate în porţelan de cea mai bună calitate. Oficialii constructorului din Molsheim afirmă că Wei Long „va fi dragonul industriei auto în acest an” şi susţin că piaţa chineză este una dintre cele mai importante pentru ei. Cine va dori să se bucure de performanţele şi exclusivitatea noului Veyron Grand Sport Wei Long va trebui să plătească preţul de 1,58 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide