Cea mai veche Dacie 1300 din România, expusă la Braşov. VIDEO

Autor: Gandul.info 09 mai 2016 Știri auto
Cea mai veche Dacie 1300 din România, expusă la Braşov. VIDEO

 


Eveniment pentru pasionaţii de maşini din Braşov. Dacii istorice de la noi dar şi din străinătate au parcat sâmbătă în centrul oraşului. Curioşii au putut admira cele mai noi maşini restaurate. Între acestea, cea mai veche Dacie din România.

Vedeta expoziţiei de la Braşov a fost o Dacie cu seria şasiului 00002 fabricată în 1969 deţinută de un sucevean. Acum, Dacia lui Dănuţ este cea mai veche din ţară.

Un alt pasionat este Dragoş. El trăieşte acum în Austria, dar colecţionează de 25 de ani Dacii. Are până acum 12 maşini.

O altă maşină care a atras privirile este ARO 10, varianta decapotabilă, scrie TVR citat de Gandul.info.

Cele mai multe modele prezente la expoziţia de la Braşov au fost Dacii 1300, care au început să se fabrice în România din 1969. Berlina cu 4 uşi şi 54 de cai putere a fost produsă la Mioveni până în 1981.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide