Cele mai importante 10 maşini ale lui Frank Sinatra

Autor: Adrian Mihălţianu 29 nov. 2013 Știri auto

Ford Thunderbird (1955)

Cei de la Ford au construit acest model special pentru Frank Sinatra, iar folclorul spune că vopseaua avea o nuanţă de gri specifică mitralierelor folosite de mafioţi…

 

Continental Mark II (1956)

A fost maşina folosită în filmul ”The Philadelphia Story”, prin care Henry Ford voia să reînvie marca Lincoln. Demersul a eşuat, aşa încât maşina i-a rămas lui Sinatra.

 

Cadillac Eldorado Brougham (1957)

Modelul a fost construit în doar 504 de exemplare, iar Frank Sinatra a deţinut două dintre acestea. Eldorado Brougham costa cât un Rolls Royce în anii ’50 şi a fost prima maşină de serie cu suspensie pe aer şi scaune reglabile electric, cu memorie.

 

Dual Ghia (1957)

Model făcut la comandă în atelierele carosierului italian Ghia. Maşina avea la bază un model Chrysler Fire Arrow, iar motorizarea şi transmisia au fost preluate de la Dodge.

 

Dual Ghia 6.4 (1964)

Maşină customizată de acelaşi carosier italian Ghia şi având la bază tot un model Chrysler. De data aceasta, Frank Sinatra şi-a făcut acest cadou cu ocazia inaugurării propriului studio de înregistrări, Reprise Records.

 

Barris Zebra Mustang (1965)

Probabil una dintre cele mai ciudate customizări bazate pe Ford Mustang. Maşina a fost creată pentru filmul ”Marriage on the Rocks”, iar Sinatra s-a ataşat aşa de mult de ea, încât cunoscuţii glumeau că e maşina pentru ”criza vârstei mijlocii” – deoarece Sinatra ajunsese la 50 de ani.

 

Lamborghini Miura (1969)

Din nou, o maşină ”de criză”, deoarece Sinatra şi-a făcut-o cadou la împlinirea vârstei de 54 de ani. Se pare că s-a îndrăgostit de maşină pe loc, cu ocazia unei vizite la uzina Lamborghini, iar una dintre particularităţile ei a fost tapiţeria din piele de… mistreţ.

 

Chrysler Imperial (1981)

Primul model al noului vârf de gamă Chrysler a intrat în proprietatea lui Frank Sinatra, în cadrul unui contract prin care artistul urma să facă reclamă maşinii.

 

Chrysler LeBaron Town & Country (1985)

Caracterul de familist al lui Frank Sinatra (cunoscut mai mult pentru numeroasele sale aventuri din tinereţe) s-a materializat în acest model special dedicat artistului.

 

Jaguar XJS V12 Coupe (1989)

Ultima parte a vieţii lui Frank Sinatra a fost dominată de luxosul coupe britanic, având un motor nobil. Maşina a devenit foarte cunoscută în Palm Springs, Sinatra fiind considerat, datorită acesteia, un adevărat ”pensionar milionar”.

Şi ca bonus, iată două ore de muzică sublimă cu marele pasionat de maşini. Spor la lucru! 🙂

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide