Chevrolet Camaro facelift, anunţat oficial pentru Frankfurt

Autor: Adrian Mihălţianu 10 sept. 2013 Știri auto

Chevrolet a programat lansarea lui Camaro facelift la Salonul Auto de la Frankfurt, unde muscle car-ul va fi prezent atât în versiunea coupé dar şi cabrio.

Facelift-ul înglobează o serie de modificări aduse caroseriei în vederea optimizării aerodinamicii, iar pe lângă designul uşor retuşat în această privinţă se mai remarcă priza de aer funcţională amplasată pe capotă. Din punct de vedere vizual, în partea din faţă se observă o grilă inferioară uşor lăţită, în vreme ce grila superioară a mai pierdut din lăţime.

Designul nou este întregit în partea din spate de capota portbagajului, lămpile orizontale şi difuzorul de aer, la care se adaugă un spoiler cu antenă integrată care echipează atât versiunea coupé cât şi pe cea decapotabilă.

O altă noutate este introducerea sistemului de infotainment MyLink pe muscle car-ul celor de la GM. Echipat cu un ecran tactil color de 7 inci, cu afişaj sub formă de pictograme, sistemul de infotainment este acelaşi de care beneficiază Chevrolet Trax sau Chevrolet Cruze Station Wagon.

Motorizarea rămâne aceeaşi, aşa că interpretul lui Bumblebee este propulsat în continuare de acelaşi V8 de 6,2 l, cuplat fie la o cutie manuală cu şase trepte, fie la una automată, tot cu şase trepte. Versiunea cu transmisie manuală dezvoltă o putere de 420 CP la turaţii de 5.800 rpm şi generează un cuplu maxim de 569 Nm la 4.600 rpm. Implicit, şi performanţele rămâne aceleaşi, aşa că Chevy Camaro face sprintul de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde în versiunea coupé cu transmisie manuală, respectiv 5,4 secunde în versiunea cabrio cu transmisie manuală.

Camaro facelift va ajunge la reprezentanţele Chevrolet din Europa spre finalul acestui an. În România, Camaro facelift coupé va avea un preţ de pornire de 41.157 euro, în vreme ce varianta cabrio pleacă de la 46.157 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide